Tafelblad laminaat/fineer repareren

Gauloisses

 • #1
Hi,

Wij hebben een eettafel met een laminaat/fineer laag waarvan een gedeelte is beschadigd (zie foto). Is het mogelijk dit zelf te repareren en zo ja; wat zijn de mogelijkheden/te ondernemen stappen?

Ter info: het betreft een uitschuifbare tafel dus we hebben de mogelijkheid om een stukje aan de binnenzijde weg te snijden om dit ter reparatie te gebruiken.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

IMG_20201118_083603.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Mijn ervaring om folies die losgelaten zijn opnieuw te lijmen. Neem een lijmstaafje, met een grove vijl maak je korreltjes lijm, deze strooi je op het spaanplaat. Met een strijkijzer, proefje maken welke temperatuur je moet gebruiken, strijk je de folie straak op de spaanplaat.
  Geen ervaring hoe je een stukje eruit kunt halen en passend kan maken. Let op kunststoffen kunnen krimpen als ze heet worden.
  Wellicht is er achter de komen bij welke temparatuur die lijm gaat smelten. Of je zou het uit kunnen vogelen op het strijkijzer. Let op met hoge temperaturen folie's kunnen snel verkleuren door temperatuur.
   
  • Like
  Waarderingen: Gauloisses

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #3
  Onlangs zelf een soortgelijk stukje van een ladefront eenvoudig met secondenlijm weer terug gelijmd. Maar ik had het missende stukje dus nog.

  Eventueel een idee om het stukje wat mist vierkant te maken en er dan een passend nieuw vierkant stukje in te lijmen?
   
  • Like
  Waarderingen: Gauloisses

  De Bob

  • #4
  Beschadigde deel uitsnijden langs een liniaal o.i.d. trek wel rechte lijnen (b.v. een rechthoek) met deze ronde rafel kant kan u geen pas stuk maken.
  Dan een passend stukje maken, en zoals al vermeld met sec. lijm weer vastzetten.
  Plak wel de kanten even af, als er sec. lijm opkomt blijft u dat zien, daarna de naad met wat was opkleuren.
   
  Laatst bewerkt:
  • Like
  Waarderingen: Gauloisses

  Gauloisses

  • #5
  Iedereen bedankt voor de snelle en uitgebreide reacties! Ik zal in eerste instantie het beschadigde deel uitsnijden en daarna het nieuwe deel proberen met superlijm te bevestigen.

  Het nieuwe deel (ter reparatie) zal ik voorzichtig met een stanleymes proberen uit te snijden. Andere suggesties en/of tips zijn uiteraard zeer welkom!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu