T-stukken plaatsen bestaande situatie

Miranda89

  • #1
Beste klussers,
In onze badkamer is de verwarming als volgt geïnstalleerd:
1631635839570.png

1631635869182.png


Nu moet er aan de andere kant van de wand ongeveer eenzelfde radiator komen. Ik ben van plan in de stalen aanvoerleiding een t-stuk te plaatsen. Voor de retourleiding zou ik het liefst een t-stuk zo dicht mogelijk bij de huidige aansluiting willen plaatsen, zodat ik aan de andere kant van de wand direct met een haaks retourventiel klaar ben. De aansluiting op de flexibele leiding houdt ik het liefst zoals deze is, die hoef ik dan alleen een stukje naar binnen te drukken. Afknippen en een multifit koppeling opzetten is ook een optie.

Iemand ideeën hoe ik dit het beste/makkelijkste kan doen? Tot nu toe heb ik nog geen t-stuk kunnen vinden met binnendraad die direct op het puntstuk past en waarop ook de flexibele leiding past.

Alvast bedankt voor het meedenken!
Miranda
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Koop een T stuk 1/2 x 1/2 x 1/2 binnen draad, en een patent nippel 1/2 x 1/2 en een puntstuk 1/2x15 , draai de onderste slang eraf en het puntstuk uit de radiator. (wel eerst aftappen natuurlijk)
Draai de patent nippel in de radiator draai het T stuk daarop met de aansluiting naar de richting waar de nieuwe aansluiting vandaan komt.
Draai het puntstuk 1/2 x 15 in het T stuk naar de andere kamer.
Draai het slangpuntstuk weer in het T stuk en sluit de retour slang weer aan.
In de aanvoer een T stuk 15x15x15 en de midden aansluiting wijst naar de andere kamer.

Alle aansluitingen in de andere kamer maken en dan weer vullen en ontluchten.

Vr. Gr. en succes ermee.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu