T stuk aan een kant opnieuw solderen

Loekie_l

  • #1


Helaas heb ik met het monteren van de leiding van de wastafel kraan de soldeer verbinding los gedraaid. Gaat om een t stuk die aan de andere kant afgedopt is en de onderkant de toevoer.

Mijn vraag is of het een poging waard zou zijn om de deze opnieuw schoon te maken en op te schuren om de verbinding weer te solderen.b

Is dit onbegonnen werk en zal ik met het verwarmen ook de andere verbindingen los maken? Zoals je op de foto ziet heb ik niet veel beweegruimte. Wastafel kast zit er voor/omheen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou het zo gokken. Met een brander alleen op de koperen pijp richten, zodra de tin gaat vloein in de T stoppen de buis blijven verwarmen dan moet de tin in de T ook vloeibaar worden. Vloeimiddel in de verbinding en het staafje tin boven op de buis en tegen de T. Voorzichtig blijven stoken zodat de tin vloeibaar rondom in de T zuigt.
Stook je teveel op de T is er kans dat de ander twee aansluitingen te warm worden.

De flexible slang en de knelkoppeling van het stukje buis nemen, omdat dit allemaal warmte opneemt en afgeeft.

Een paar dagen wachten voordat je verder gaat met afwerken. :wink:
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #3
Dat T-stuk krijg je niet warm in de muur met al die massa. Bedenk ook dat als je soldering in de muur door dit defect gaat je in de toekomst een probleem kan hebben, speldenknop is genoeg om de muur langzaam nat te laten worden, dat zal je niet gelijk zien.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Beter op kappen en geheel vrij maken en warm maken en evt nieuw t-stuk plaatsen leidingen goed schoon schuren en op nieuw solderen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu