Suggestie wartel/lasdoos voor kabel/buis 5x4 mm2

Herbiek

  • #1
Bij het plaatsen van mijn PV panelen (Enphase) heb ik gebruik gemaakt van een behoorlijk stugge 5x4mm2 Ymvk kabel. Bij het invoeren aan de onderzijde van de meterkast (extra ABB groepenkast 220x110 HLD11) is de isolatie van een tweetal draden beschadigd. Soort nylon-achtige isolatie. Omdat ik niet de hele kabel kan doorschuiven (zit inmiddels vast en geen extra lengte) zit er niks anders op dan een las of warteldoos te gebruiken net onder de extra groepenkast.

Een warteldoos komt meestal alleen met M20 wartels en daar krijg ik die kabel niet doorheen. Mijn voorkeur gaat uit naar mogelijkheid om vanaf die warteldoos een normale PVC buis zodat ik losse 4mm2 draden kan gebruiken die een stuk makkelijker te verwerken zijn in de groepenkast zelf. 5 maal 4mm2 mag echter niet door 19mm pvc dus dat moet een grotere diameter zijn. Ik ken echter geen wartel of lasdozen waar ik een grotere diameter pijp op kan zetten?

Hoe zouden jullie dat doen? Heeft iemand van jullie hier een suggestie voor?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
M25 of m32 wartel en daarin een buis 25 zetten en de wartel aandraaien. Er zijn zat lasboxen waarin of voorgeseukt m25/32 in kan of je zelf de gaten moet maken.
 
  • Like
Waarderingen: Herbiek en Vonken_trekker

Herbiek

  • #3
Heb net een warteldoos gekocht met m25 wartels. Daar gaat de kabel prima in. De 25mm pvc buis gaat echter niet in de wartel in (of in het onderstuk van de wartel) . De doos heeft wel een 25 mm uitbreek poort dus steek ik daar de buis wel in en zet deze vast met zadels.

Bedankt voor de tip/info
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu