Stuken en muurisolatiie

Paul1961

  • #1
Dag allen,
Wij hebben oud huis (1917). Met spouwmuren. Op de buitenmuur zit zo'n coating uit de jaren 70 (ademend, maar met kunstofvezels en micapoeder). We willen graag isoleren want het is koud en waait in huis. Maar het lijkt ook dat de coating niet genoeg ademt omdat het ook schimmelt in huis.

Het liefste zouden we de spouwmuren laten volspuiten, de coating van de buitenmuren laten weghalen en dan mooi vlak laten stuken. Maar volgens sommigen kan dat niet. We begrijpen niet goed waarom.

Wat zijn alternatieven? Binnen isoleren is te ingewikkeld.
De coating moet naar ons idee er wel af, is ook lelijk met een grove jaren 60 structuur.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik verwacht niet dat de schimmel binnen komt door de coating.

De spouw isoleren lost het tochtprobleem niet op. Dat kan je nu al aanpakken.
 

Paul1961

  • #3
Het vervelende is dat we willen isoleren, maar het lijkt alsof isolatie en stuken niet samen gaat. Stukadoors hebben het over vochtproblemen...
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zou het niet zo kunnen zijn, je bent stukadoor of je brengt isolatie aan. Ieder zijn eigen vak. Natuurlijk zijn er gasten die met beide technieken uit de voeten kunnen.
Een specialist zoeken.
 

Paul1961

  • #5
We kunnen geen stukadoor vinden die de geïsoleerde buitenmuren wil stuken als we de spouwmuur isoleren. Maar we moeten wel isoleren. Wat is dan nog mogelijk?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Gaat het om stucen aan de binnenkant? Dan is er geen enkele reden om problemen te verwachten.

Vooral spouwmuurisolatie laat je doen door een bedrijf die er écht verstand van heeft. Een stucadoor valt daar dus niet onder.

Maar de eerste stap is ventilatie in huis in orde maken, tweede stap is de kierdichting. Derde stap is pas isolatie.
 

Paul1961

  • #7
Hoe zou je in een oude villa van 100 jaar oud de ventilatie binnen goed moeten maken? De binnenmuren zijn allemaal gestuukt. Er is een niet-geïsoleerde spouwmuur. Tussen de verdiepingen zit er een meter. Op de koude muren slaat het vocht neer en ontstaat schimmel. Dus wij denken aan spouwmuurisolatie. Maar dan kunnen we de buitenmuur niet stuken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu