Stucwerk vijver opnieuw schilderen

Wratje83

  • #1
Hoi allemaal,

Onze vijver is opgebouwd uit een houten frame met daarover stucplaten. Deze stucplaten (merk mag ik volgens mij niet noemen) zijn voorzien van een dunne laag stucwerk (geschikt voor buiten).

Vervolgens is het stucwerk voorgestreken en behandeld met betonwerf. Vorig jaar kregen we de ombouw van de vijver niet helemaal schoon en hebben deze daarom opnieuw behandeld met betonverf.

Deze tweede laag laat nu op sommige plaatsen los. Afgelopen weekend heb ik met een staalborstel zoveel mogelijk verf eraf gehaald en het oppervlak ruw gemaakt.

Hoe kan ik deze ombouw nu het beste behandelen, zodat de verf er niet opnieuw af komt? Moet ik dan eerst een bepaalde hechtprimer gebruiken?

Er zit nog betonverf op, dus ik weet niet of een extra laag goed gaat werken.

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
We willen heel graag medenken maar: kunt u misschien een foto opsturen? Een houten vijver van stucplaten... heeeeeeeeel interessant!
 

Wratje83

  • #3
Hoi Kees,

Bedankt voor je reactie. Ik heb op dit moment helaas geen foto, maar ik kan wel extra toelichting geven op dit moment.

De vijver zelf (niet heel diep) bestaat uit een hardhoutenframe met daarin betonplex platen. De vijver steekt ongeveer 50 cm boven de grond uit. Hier hebben wij een ombouw omheen gemaakt van Marmox stucplaten. Deze stucplaten zijn gestuct, voorgestreken en met betonverf geschilderd. De rand is vervolgens afgewerkt met natuursteen, zodat je een strak geheel krijgt.

Vorig jaar hebben we een extra laag toegevoegd en deze laag laat nu om sommige plaatsen los. Hij laat los op de eerste laag betonverf en niet op de stuclaag. Het lijkt er dus op dat de betonverf laag geen goede hechting heeft gehad.

Ik wil daarom graag weten met welke voorstrijk of hechtprimer ik de betonverf laag moet behandelen alvorens ik een nieuwe laag ga aanbrengen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Bedankt voor uw aanvullende info. Indien de laatste laag loslaat en de ondergond is stabiel dan kan er een spanningsverschil tussen beide lagen zijn ontstaan waardoor de laatste laag loslaat.Dan heeft u mogelijk niet goed ontvet.

Is dit hetzelfde materiaal als de voorgaande laag? En zo ja, staat er op de verpakking ook dat dit product met zichzelf / andere producten overschilderbaar is?
Is het 2K betonverf dan kan het zijn dan de componenten niet in de juiste verhouding zij gemengd.
 

Wratje83

  • #5
Hoi Kees,

Ik vermoed dat ik voorafgaand aan de tweede laag de ondergrond niet goed ontvet heb. Ik heb even de gebruiksaanwijzing gelezen van Histor betonverf. Het beste resultaat krijg je als je twee lagen over elkaar brengt. Het zou dus moeten werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu