Stucwerk verwijderen om vervolgens te schilderen

Klus-nitwit

  • #1
Hallo, ik heb een gestucte muur in de woonkamer die ik al een tijdje zat ben. Nu zit er ook nog een scheur in het stucwerk. Ik heb nu een theorie bedacht om het helemaal anders te gaan doen maar omdat ik niet zo'n klusser ben wil ik graag advies of mijn theorie klopt. Ik had bedacht om bij een doe-het-zelf-zaak een grote vlakschuurmachine te huren en dan die hele muur weer glad te schuren. Vervolgens goed bekijken of die scheur nog zichtbaar is of echt alleen in het (als het goed is) weggeschuurde stucwerk zat. Anders even scheur en andere oneffenheden wegwerken met de een of andere vuller. En vervolgens de muur mooi schilderen.

Ik vind het wel een mooie theorie en hoop dat dat ook zo in jullie ogen is. En als iemand nog goeie tips heeft voor mijn voorgenomen klus aanval... Kom maar op!!
Alvast bedankt. Groetjes, Annemiek
 

BeeTeeWee

  • #2
Even kijken of we het snappen: wat is het beoogde eindresultaat? Gewoon een gladde, geschilderde muur? Waarom moet een reeds gestucte muur dan met een vlakschuurmachine te lijf worden gegaan? Is de gestucte muur dan nu niet glad? Wat zit er dan voor oneffenheid op? Structuurverf? Schuurwerk met geelband?

Zonder verdere informatie zou ik de grote gaten dichten met Rotband en de muur daarna affilmen met F&F of wandglad. Zo'n muur is (na voorstrijken) te schilderen. Een complete stuclaag verwijderen met een vlakschuurmachine is niet zo'n goed idee. Een scheur schuur je er niet uit, die zit zeer waarschijnlijk ook in de ondergrond.
 

Klus-nitwit

  • #3
Het is nu geen gladde muur maar met zo'n korrel erin. Dat wil ik dus niet meer. Vandaar dat ik bedacht heb om het hele zootje dan maar glad te schuren?
 

Tiho

  • #4
Slecht plan dat schuren, gewoon vlak zetten/laten zetten.
 

Klus-nitwit

  • #5
Maar waarom is glad schuren dan zo'n slecht idee? Het lijkt mij zo'n goede oplossing
 

Tiho

  • #6
Schuurpapier loopt vol, en stof daar krijg je heel veel van. Bovendien ga je echt nooit een muur aceptabel schilderklaar krijgen zo.

Twee opties heb je mi alles afsteken en opnieuw stucen of er gewoon overheen stucen.
 

Klus-nitwit

  • #7
En dat glad maken, is dat zelf te doen of moet ik dan weer iemand voor veel geld laten komen? Ik wil het namelijk zo graag zelf proberen te doen.
 

BeeTeeWee

  • #8
Er zijn tegenwoordig wel kant- en klare stucproducten verkrijgbaar waarmee het wat makkelijker gaat, maar als je gekozen nickname geen toevallige is zal het de eerste keer niet meevallen. Misschien kun je eerst even oefenen op een klein muurtje dat niet direct in het zicht zit?
 

Vinimal

  • #9
Een gespachtelde muur is met geduld ook door een nitwit acceptabel
glad te krijgen.
Spackspaan kopen, eerst langs de muur schrapen om uitstekende korrels
te verwijderen. Vulmiddel schrapend opzetten en na droging nogmaals naschrapen voor uitsteeksels.
Herhalen tot het gewenste resultaat.

Hier is alleen niet de scheur mee weg.
Die is zelfs op een gladde ondergrond veel sneller zichtbaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu