Stucwerk plafond repareren

Cyrielz

  • #1
Hallo,

Ik heb een huis gekocht uit 1964 en ik zou binnenkort graag het plafond opnieuw willen verven alleen lijkt het erop dat een stukje van het stucwerk op het plafond aan het loslaten is. Dit lijkt alleen het geval te zijn bij het kozijn aan de achterkant. Ik had het idee om de losse stukjes van het plafond eerst maar eens los te krabben met een plamuurmes. Alleen gaat dit zo makkelijk dat ik denk dat ik het hele plafond er op deze manier wel af kan krabben.

Ik vroeg me af hoe ik dit het beste kan repareren. Of is mijn enige optie om alles eraf te krabben en het complete plafond opnieuw te laten stucen ?

Groet, Cyriel

20221007_112710.jpg 20221007_112724.jpg
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als ik me niet vergis zijn dat geen stukken stucwerk, maar gaat het simpelweg om een laag (latex?) verf die afbladdert. Dat gebeurt vaak als er vocht achter is gekomen; niet ondenkbaar bij een kozijn.
 

Cyrielz

  • #3
Aha... dat zou inderdaad kunnen. Heb er zelf niet zoveel verstand van. Als het de verflaag is wat is dan de juiste manier om weer een netjes plafond te krijgen :) ?
 

robdeb

  • #4
Het mooiste is om alles af te steken, maar grote kans dat die verf niet overal mooi los komt. Dan heb je veel schuurwerk en potentieel een laagje stuc nodig. Een tijdelijke/minder fraaie oplossing zou zijn om een laagje acrylaatkit onder/langs het afbladderende deel te spuiten. Zodra die droog is kun je een muurvuller o.i.d. gebruiken om het hoogteverschil te overbruggen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu