Stucwerk met cirkels door elkaar - schuurwerk

Emielm

  • #1
Beste mensen,

Ik ben op zoek naar een bepaald soort stucwerk (ben er niet eens zeker van of dit het is) dat ik ooit heb gezien in Club Watt Rotterdam. Voor diegenen die er geweest zijn: het was volgens mij naast de toiletten. Het was dus wit, een beetje korrelig, pleisterwerk en het waren van die cirkels die door elkaar liepen. Alsof het gips was aangebracht met zo'n harkachtig ding in cirkels, maar verder niet uitgesmeerd was.

Nu heb ik er erg weinig verstand van, dus ben benieuwd of iemand de naam weet of waar ik meer informatie kan vinden?! Vond het er namelijk fantastisch uitzien.

Alvast bedankt!
 

Tiho

  • #2


Lijkt dit erop? Schuurwerk heet dat.
 

Emielm

  • #3
Inderdaad! Dat is in de basis wat ik zoek! Wat ik meer zocht was eigenlijk iets met een veel grovere en korrelige structuur, dus niet vlak, maar echt met veel dynamiek. Zag er echt supervet uit! Als ik daar een afbeelding van zou kunnen vinden zou erg fijn zijn =)

bedankt!
 

Tiho

  • #4
Kijk hier dan eens tussen?
 

Klusbedrijf2RH

  • #5
Het lijkt erop dat het grof schurwerk is, gemaakt van geelband waarbij de korrel naar voren is gehaald met een schuurspaan. Als je een vaste greep hebt (een beetje stucadoor heeft dat) dan maak je met je schuurspaan cirkels over elkaar heen waardoor er kwart cirkels overblijven als effect. Als het alleen met de spaan is gedaan dan is het effect wat grover, als het daarna is afgewerkt met een spons, dan is het fijn schuurwerk.
 

Henk69

  • #6
Yeb klopt

eerst grof doorschuren meestal met een rode spons.
en daarna kan je evt het met een fijne spons het weer fijner schuren.

ps probeer is iets met een afwas borstel.
lekker ruig.
 

Expert123

  • #7
Mocht je een stucadoor zoeken die dit voor je kan doen, moet je eens kijken op ***************. Je kan een offerte aanvraag doen, je ontvangt dan 6 offertes van erkende stucadoors bij jou in buurt.
Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu