Stucwerk latexen

Parketteurtje

  • #1
Hoi, het wil mij niet lukken om de muren die geheel zijn opnieuw gestuct met (Goudband) met een beetje structuur erin te latexen.

Het probleem is eigenlijk dat de latex niet goed wil hechten op de muur en deze soms aan de roller blijft plakken en los komt van de muur. Ik heb de muren allemaal afgeborsteld voor e.v.t. stof maar het wil maar niet lukken, en als het eenmaal is geluk dat hij blijft zitten gebeurt het me bij de tweede keer als ik hem wil afrollen dat hij bladerd en loslaat.

Wat moet ik nu nog in godsnaam doen om dit tot een goed resultaat te brengen, de stuc zit er nu ongeveer twee weken op en zal onderhand toch wel droog zijn neem ik aan.

Groetjes, Parketteurtje.
 

EdP

  • #2
Voorstrijk voor latex gebruiken?
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #3
Ja, voorstrijken en goede latex gebruiken, ik heb zo de indruk dat het niet de allerbeste latex is waar je mee bezig bent.

Maar ik kan mij vergissen hoor!
 

Parketteurtje

  • #4
Hallo Mwdecor, nou met die latex zit het wel goed het merk mag ik niet plaatsen maar ga er maar van uit dat deze door bijna elke vakman hier bij ons op de muren word gesmeerd dus dit zit wel goed.

Nu alleen het verhaal "voorstrijk" dat heb ik inderdaad niet gedaan, dit was volgens de stucadoor overbodig en was ook niet de normale gang van zaken in de bouw vertelde hij ons vandaar dat we dit dan ook niet hebben gedaan misschien wel de grootste fout wat we hebben gemaakt jammer genoeg.

Ik ga a.s maandag informeren bij de groothandel welke voorstrijk en hoeveel ik nodig heb voor ongeveer 200 m², en zal dit dan weer plaatsen op het forum. Bedankt voor jullie snelle reactie en tips.

groetjes, Parketteurtje.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #5
Dus ik vergis mij ivm met de latex.
Toch kan ik me niet van de gedachte ontdoen dat er daar iets fout is.

Een latex of acryl kan perfect hechten op nieuw pleisterwerk.
Voorstrijk is grotendeels om inzuigverschillen op te heffen, het verbetert weliswaar ook de hechting, maar verf die oprolt of bladdert....mmm....daar is iets mis mee. Ofwel het pleisterwerk (niet voldoende droog?), of de verf...of een andere duistere reden.
 

Chathanky

  • #6
Ik heb het zelf wel eens gehad met afplakken op een muurverf, de muur had ik zo glad als een aal, bijna spiegelend. na het aftrekken van de tape bleef de verf ook hangen.
Zou de mate van ruwheid wat te maken hebben?
Het bladderen op de roller is zeker vreemd.
 

EdP

  • #7
Het komt sporadisch voor dat de chemische samenstelling van een pot niet in orde is. Kan dit de oorzaak zijn? Je kunt het evt. laten analyseren.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #8
Is de latex wellicht van voor de winter en bevroren geweest?
 

Parketteurtje

  • #9
Mensen bedankt voor jullie reactie allemaal, ik weet niet waar het mis is gegaan en zal dit probleem dan ook direct maandag voorleggen bij de verfgroothandel hier in Maastricht.

In de 40 jaren die ik heb gewerkt in de parket branche (nu vutter) heb ik dit ook nog niet zo direct meegemaakt met de collega's, die dan ook bezig waren in hetzelfde huis waar ik de vloer moest leggen.

Ik zag deze schilders ook alleen maar een emmer latex nemen en deze direct op het nieuwe stucwerk sausen dus meer weet ik daar ook niet van. In iedergeval ik ga er achter aan en laat jullie wat weten hoe het verder gaat.

Groetjes, parketteurtje.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #10
En? wat zegt de verfgroothandel?
 

Parketteurtje

  • #11
We zijn maandag verhaal gaan halen bij de verfgroothandel en er moet ten allertijden "voorstrijk" opgezet worden. Wij vragen ons dan ook af waarom onze stucadoor ons dit niet heeft medegedeeld.

Nu hebben we al een aantal kamers met verdunde latex voorgestreken (was ons geadviseerd door de stucadoor 50% verdund gewoon wit) en nu moeten we deze alsnog alles met voorstrijk opnieuw doen. Anders gaat het volgens de verfgroothandel de uiteindelijke latex wat de goede kleur gaat krijgen ook weer loslaten, dit wil dus zeggen dat alle voorgestreken muren en werk voor niets is geweest!

Jammer maar helaas alweer wat geleerd, alleen jammer dat het op deze manier moet gaan.

Groetjes, Parketteurtje.
 

Robke

  • #12
Hoi,

Zelf ook net gelatexed over stuc heen. Ben bezig met het hele huis te laten stucen. Latex heeft in een keer gepakt alleen daar waar ik afgeplakt had voor de kozijnen te verven niet. Had nl. eerst gelatexed en daarna de kozijnen. Ga het bij de volgende kamer andersom doen. Misschien was het stucwerk toch niet goed droog genoeg.

Bij mij heb ik minstens 4 weken gewacht.

Groetjes,
Robke
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu