Stucwerk in badkamer waterdicht maken.

Paul Faure

  • #1
Hallo allemaal,

normaal gesproken kan ik op internet wel snel alle info terugvinden op bijna elke vraag maar nu heb ik toch jullie hulp nodig.

We zijn de badkamer aan het renoveren en daarbij willen we tegelwanden vermijden. Er komt binnenkort een stucadoor om alles netjes te stucen.
De vloer wordt uiteraard wel betegeld.

Even los van de vraag of het verstandig is in de douchecabine vraag ik me af hoe ik de gipswanden en het plafond het beste kan behandelen zodat het geschikt is voor de relatief vochtige ruimte.

Ik lees verhalen over 2 komponenten epoxyoplossingen tot aan muurverf voor op buitenmuren.

Ik dacht in eerste instantie aan een 2K epoxyoplossing omdat ik denk dat ik dan net zo'n gladde glimmende wand kan creëren zoals een wit MDF gespoten badkamermeubel. Misschien zit ik er helemaal naast, ik heb nergens een foto kunnen vinden van een gestuucte wand die met 2K oplossing behandeld is.

Kortom, heeft iemand een tip en misschien een link naar wat foto's met eindresultaat?

Groet,
Paul
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Volgens mij zit je er inderdaad naast.
Want je zult de muren nooit zo glad en glimmend krijgen, als een gelakt meubel.

Ook zul je zo een risico lopen, met het waterdicht krijgen van de inwendige hoeken, en de aansluiting van wand en vloer.

Ik zou daar tenslotte geen garantie op durven geven, en daarom ook sterk afraden, om de wanden in het douchegedeelte te stucen.
 

Tiho

  • #3
Misschien dat tadelakt een optie is.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
"Ik lees verhalen over 2 komponenten epoxyoplossingen tot aan muurverf voor op buitenmuren."

Dat wat u schrijft is juist. Blijft inderdaad de afdichting: deze kunt u op de aansluitingen niet waterdicht krijgen door alleen muurverf aan te brengen.

Aan een foto met eindresultaat heeft u niet zoveel. Een goed glad gestukte muur geeft een halfglanzend uiterlijk met 2K-epoxyverf. Hetzelfde rezultaat bereikt u met een schrobvaste muurverf met als toplaag een clearcoat finish.
2K past u toe bij zwaar belaste wanden zoals in kantines, ziekenhuizen, trappenhuizen en scholen.
 

Tp3lxs

  • #5
En zou waterglas een optie zijn?
Ik weet alleen niet of eindresultaat dan glanzend of mat zou zijn.

Weet iemand dat?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Waterglas is een silicaatvloeistof. Maakt inderdaad waterdicht. Daarmee sluit u alles af zodat het vocht in een natte ruimte ( EN DAT IS EEN BADKAMER) nergens heen kan. Prima broedplaats voor schimmels. Zou ik dus niet doen.

Het is ook niet verwondelijk dat u geen antwoord kan vinden omdat u op een poreuze ademende ondergrond een afsluitende laag aan wilt brengen met verf. Hoogst ongebruikelijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu