Stucwerk badkamer scheurt (muur/plafond)

Nettenboeter

  • #1
Onze badkamer is anderhalf jaar terug gestuced en vertoont heel veel scheuren. Over de gehele lengte van 2 muren loopt er een scheur vlak in de buurt van de overgang van muur naar plafond. Op sommige plekken lijkt het stucwerk zelfs "gebroken". We wonen in een jaren 30 huis en dit is anderhalf jaar terug ingrijpend verbouwd, waarbij alle tegels uit de badkamer gesloopt zijn en er vervolgens gestuced is. Misschien nog belangrijker is dat de keuken ook is doorgebroken, zodat we nu een open keuken hebben. Deze muur stond onder de badkamer waarbij er ter vervanging zo'n stalen H-profiel is geplaatst. Zou het hiermee te maken kunnen hebben? Of komt dit door teveel vocht? Of toch iets anders?
Iemand enig idee hoe dit kan komen en wat de oplossing is???

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
De scheuren zitten dus allemaal op aansluitingen van bouwdelen (wand/plafond)? Dat zijn normale plekken. Die scheuren ontstaan altijd en dus niets om je zorgen over te maken.
 

Nettenboeter

  • #3
Bedankt voor je reactie!
Ben blij dat ik me er geen zorgen over hoef te maken, maar wat kan ik eraan doen? Opnieuw laten stucen en dan met gaasband alle scheuren bedekken?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Geen gaasband. De hoeken moeten ingesneden worden. En dat kan je afkitten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu