Stucplaten op OSB platen

Leonie Melching

  • #1
Hallo,
Ons hele huis hebben we gestript en we zijn momenteel bezig dit opnieuw op te bouwen. Het gaat om het isoleren van enkelsteens buitenmuren en tussenmuren.

Alle muren willen we uiteindelijk laten stucen.

We maken gebruik van een houten regelwerk waar we vervolgens OSB platen (9,5mm) verticaal op plaatsen, zodat we aan alle muren eenvoudig wat op kunnen hangen. Hier plaatsen we vervolgens horizontaal gips- of stucplaten op. Nu hebben we een aantal vragen:

- Hoe ver moeten de verticale balken van het regelwerk uit elkaar plaatsen. Ik weet dat voor de stucplaten de regels 40cm uit elkaar moeten liggen, maar is het voldoende om deze in de OSB platen te schroeven en voor de regels enkel rekening te houden met de grootte van de osb platen. Dan zouden de regels bijvoorbeeld 60cm uit elkaar kunnen liggen.
- Ik lees op het internet alleen over het plaatsen van gipsplaten tegen de wanden i.v.m. de dikte. Is het voldoende om stucplaten 9,5mm tegen de wanden te plaatsen indien er OSB platen achter zitten? Dit zorgt ervoor dat we niet hoeven voor te strijken.
- Moeten de lange zijdes van de stucplaten 5 mm uit elkaar liggen, als de OSB platen er achter zitten?

Alvast bedankt!
 

Marcn88

  • #2
Osb is sterk genoeg om de gipsplaten op te monteren en kunnen strak tegen elkaar aan gezet worden regels hoh 60cm kan maar zal bij een redelijke hoogte als snel een zwabbelwandje worden,denk tevens aan de isolatie en bijbehorende folies
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als je zorgt dat je alle naden van het osb steund kan het wel maar persoonlijk zou ik dan voor een dikkere osb plaat gaan
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu