Stucplaten 'koud' tegen de muur schroeven/lijmen?

Erikvanwegen

 • #1
Allereerst, omdat ik geen voorstel-topic kon vinden: ik lees al jaren mee hier op het forum. Vaak erg veel aan gehad, waarvoor dank!! :) Nu gaan we dit jaar van start met onze (eerste) volledige verbouwing. Nu zijn we niet onhandig, maar nogmaals, verbouwen doen we voor het eerst. Leuk eerste project.

Toch zit ik nu met een vraag waar ik het antwoord niet op kan vinden.

Ons huis van 2 verdiepingen heeft op de begane grond al een schuine wand waarachter de dakopbouw loopt. Wanden zijn opgebouwd uit gasbeton en afgewerkt met spachtelputz. Nu willen we alle wanden en het gladstuken. Momenteel zit er een 'richel' op circa 190cm hoogte waarachter de dakopbouw zit. De richel is precies 1cm diep. Om de droogtijd te beperken, ben ik van plan stucplaten tegen het gasbeton te schroeven (met grove schroefdraad en 35mm lang) zodat er een mooie vlakke wand ontstaat.

Screen Shot 2021-01-22 at 11.37.44.png


Een paar vragen:
- Kan dit? Of moet er persé regelwerk onder? Het huis is al circa 25 jaar oud dus ik verwacht niet al te veel 'werking' meer.
- Kopse kanten van de stucplaten strak tegen elkaar?
- Bovenkant 3mm los van de 'richel'?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tiho

  • #2
  Hoezo de droogtijd beperken, kun je het niet zo plannen dat het gewoon kan drogen. De dikte wordt waarschijnlijk 15 mm daar dus zo lang gaat dat ook niet duren.
   

  Erikvanwegen

  • #3
  Dat kan, ik begreep alleen dat het risico op scheurvorming ook toeneemt naarmate je (veel) dikker stuct dan bijv. 4mm.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Als ik op het grote internet kijk en ik zie wat ze allemaal, zoals platen isolatie enz , tegen muren plakken vraag ik me af wat is je angst.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu