Stuclaag laat los na verven

Warrioni

  • #1
Hallo,

Probleem begon toen ik een vergeelde muur door roken wilde sauzen in nieuwe huurwoning. Eerst voorgestreken, toen ik daarna ging verven ging het mis, want de (ik denk) spacklaag liet los en bleef aan de verfroller plakken (zie foto). Dit gebeurde op meerdere plekken op de muur. Huisbaas hier over ingelicht, kwam er op neer dat t mijn probleem was. Aangegeven dat ik dacht dat de laag waar ik overheen verfde waarschijnlijk ook niet goed gehecht was en daarom los liet. Ik stelde voor dat hij er naar ging kijken en de muur weer verfklaar zou maken. Geen reactie. Uit nood om de muur enigszins toonbaar te maken (grijze gipslaag was nu immers zichtbaar), voorzichtig met structuurroller over de 'kale' plekken gegaan. De rest van de muur maar gelaten voor wat die is. Nu 2 jaar later ga ik mijn woning verlaten, en eist de huurbaas van mij dat het stucwerk en wandafwerking (spack?) weer hersteld worden. Dit terwijl ik inmiddels op meerdere plekken, met name de plekken waar ik heb geverfd de bestaande stuclaag hol klinkt, en op sommige plekken zelfs zo 'rot' is dat ik het gips met mijn handen kon loshalen of geel kleurt (zie foto's). Lang verhaal, maar mijn vraag is nu: kan dit echt allemaal zijn ontstaan door mijn sauswerk, of is er sowieso iets niet in orde en speelt er bvb een vochtprobleem. In dat geval ga ik me er namelijk niet aan branden en is het denk ik ook niet mijn verantwoordelijkheid om het te herstellen. Mocht het wel door het verven komen, kan ik dan alleen de holle/ slecht hechtende plekken aanpakken of moet de hele muur gedaan worden?
PXL_20230608_182231017.jpg
IMG-20230606-WA0005.jpeg
Screenshot_20230609-033802.png
Screenshot_20230609-033743.png
Alvast bedankt voor de reacties!
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
De stuc heeft daar niet goed gehecht. Is doorgaans inderdaad de verhuurder zijn probleem.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Niks aan doen.
Schrijf hem dat jij van mening bent dat dit valt onder de verantwoordelijkheid van de verhuurder.
Mocht dat niet werken en je krijgt bijvoorbeeld je borg niet terug dan zoek je rechtshulp.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Nth

  • #4
Stuc kan niet eraf vallen omdat er over geschilderd wordt... het valt eraf omdat er iets mis is met de stuclaag/hechting.

Als de beschadigingen zijn ontstaan door schuld van de huurder (bv krassen, tegenaan gestoten etc) dan vallen ze onder verantwoordelijkheid van huurder. Als de constructie niet in orde is (door bv verkeerd monteren of veroudering), dat is verantwoordelijkheid van verhuurder.

Ik begrijp dat deze verhuurder niet gaat meewerken. Vanaf nu alle bewijs verzamelen. ook correspondentie van voorgaande keren over dit onderwerp. Maak veel fotos/videos. Ga nu al naar een juridisch loket.
 

Warrioni

  • #5
Erg bedankt voor de reacties! Ik weet wat me te doen staat.
 

eezacque

  • #6
Bespaar je de moeite van een bezoek aan een Juridisch Loket, en stap direct naar een advocaat waar het eerste half uur gratis is. Het Juridisch Loket wordt gerund door onervaren nono's die alleen belastinggeld opmaken, en totaal niet geïnteresseerd zijn in hun bezoekers.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #7
ik zou de rechtsbijstand eerst proberen indien je daarvoor verzekerd bent
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker en eezacque

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu