Stucen naast dichtgebouwde doorloop

Klussenmaar

  • #1
Ik ga een muurtje zetten in een doorgebroken muur. De vorige bewoner heeft een doorloop gemaakt van de keuken naar de kamer ernaast. Dat ga ik dus dichtbouwen met celbetonblokken en daarna (laten) stucen.

Die celbetonblokken zijn 10 cm dik - dan komt het stucwerk op 1 cm aan iedere zijde. Hoe pakken wij dit het beste aan met verder stucen? Is het moeilijk om het gelijk te laten lopen met het stucwerk dat al op de rest van de muren zit? Is het dan mogelijk alleen het dichtgebouwde plus ..... centimeter te stucen op de al bestaande muur of ontkomen we er niet aan de hele muur opnieuw te stucen?
 

Fiesiekus

  • #2
Veel hangt af van de uiteindelijke afwerklaag. Ga je een pleister of granol aanbrengen, dan zou ik een laag goudband als ondergrond aanbrengen (ook afhankelijk van de laagdikte).
 

Klussenmaar

  • #3
Nee we gaan pleisteren. Evengoed: moeten we dan de héle muur doen of volstaat het dichtgebouwde deel alleen te pleisteren? Krijgen we dat netjes?
 

Fiesiekus

  • #4
Als je alleen dat ene gereviseerde deel pleistert, houd je verschil met de oude delen van de muur.
 

Henri 1970

  • #5
Of je moet goed kunnen stucen :D
 

Klussenmaar

  • #6
Nou, dat vraag ik me dus af. Stel, de muur waarin ik deze doorloop heb en die ik dus dicht ga bouwen en daarna stucen, is tien meter lang. Ontkom ik er dan niet aan om 10 meter muur te stucen alleen maar om een gat van 2 bij 1,5?
 

Henri 1970

  • #7
Ondanks dat een goede stucadoor de doorgang nagenoeg onzichtbaar moet kunnen aanwerken raad ik je toch aan het zekere voor het onzekere te nemen en de muur helemaal over te pleisteren. Een bijkomend voordeel is dat je nu eenvoudig bewapeningsweefsel in het stucwerk kunt aanbrengen.
succes !
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Het ligt een beetje aan de afwerking die op de muur komt.
Wil je naderhand de muren gaan texen, of komt daar bv spachtelputz overheen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu