Stucen combinatievloer onderzijde

Hharbers

  • #1
Voor mijn uitbouw ga ik een combinatievloer met betonnen broodjes (bims) gebruiken als verdiepingsvloer
Omdat deze aansluit op een bestaande vloer moet bovenzjjde gelijk liggen en wil ik zorgen dat dat plafond van aanbouw beneden dezelfde hoogte heeft als bestaande plafond

Eea moet nog gebouwd worden maar ben nu de details aan het uitwerken op welke hoogte combinatiebloer moet komen liggen

Mijn bestaande vloer is een oude broodjesvloer welke inclusief egaline aan bovenzijde en rachelwerk met stucplaten aan onderzijde 22,5cm dik is

De nieuwe combinatie vloer is met druklaag minkmaal 200mm hoog. Om netjes aan te kunnen sluiten op bestaande vloer tel ik nog 5mm egaline er bovenop
Hierdoor ik heb ik nog max 20mm ruimte om onderzijde af te werken met glad stucwerk wat aansluit op bestaande stucwerk. Leidingwerk los ik op aangebouwde deel op via bovenzijde dus rachelwerk is niet per se nodig.

Kan men Onderzijde van combinatievloer direct stucen zonder scheuren?
Hoeveel minimale en maximale laagdikte moet ik mee rekenen? (Gaat stucadoor doen maar die heb ik nog niet gerrgeld )

91481_IMG_0061_500x333_1.jpg images.jpeg
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Tussen het aan te bouwen en bestaande plafond zou ik een dilitatie maken door middel van 2 stucstops tegen elkaar aan ivm de zetting van de aanbouw. Wanneer je een scheur krijgt is dit een mooie rechtelijn, die naderhand weer te kitten is. Info voor je toekomstige stukadoor. Heel eerlijk durf ik niet te zeggen of het goed gaat om direct over de de combivloer te stukadoren. Ik zou alles volledig inbedden met wapeningsweefsel over gehele plafond en vervolgens stukadoren. Dit maakt het kostenplaatje wel hoger dan wanneer er regelwerk met hierop haaks gemonteerde stucplaten. Wanneer het oude en nieuwe plafond geheel gestukadoord word kun je deze gelijk met elkaar trekken.
 

Hharbers

  • #3
Stucdennis, bedankt voor je reactie.

Hoeveel mm heb je nodig voor pakket wapeningsweefsel en pleisterwerk (glad sausklaar, geen schuurwerk)
Ik kan mijn nieuwe aanbouw plafond hoogte niet op mm precies zeten tegen bestaande deel. Zal dus wat marge nodig hebben in de ruimte welke beschikbaar is voor stucwerk
Als ik 15 -20m mm ruimte houd om uit te vullen met stucwerk is dit werkbaar?

Alternatief is om 9,5mm dikke stucplaten direct onder tegen combinatievloer te lijmen/kitten Je hebt dan nog 5 -10mm om te pleisteren.
Maar blijft dat wel hangen omdag dat alles aan de papierlaag hangt?

Gisteren contact gehad met een kennis die 10 jaar geleden nagenoeg zelfde uitbouw heeft gezet aan bijna identiek huis met toepassing zelfde merk en type combinatievloer.
Combinatievloer was bij hem ook direct gestuct omdat hij precies zelfde hoogte probleem had
Hij vertelede dat stuwerk al die jaren scheurvrij is gebleven op de overgang tussen bestaand en nieuw deel na
Deze afwerken met stucstop en afkitten is een nette optie


De muur aansluiting van de aanbouw op bestaande muur ga ik ook dilateren welke ik darnaa ook gestuct wil hebben. Bestaand en nieuw muur is allebei kalkazandsteen
Hier kan ook 2x stucstop met kit maar dit lijkt me niet zo mooi
Is gaasband over deze dilatatie en daarna (dun)pleisteren een optie ? Zou dit scheurvorming door zetting op kunnen vangen (mits niet te gek natuurlijk)
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Geen dank.

Voor het inbedden en hierna sausklaar opleveren zou je aan 5 mm laagdikte voldoende hebben. Het is ook afhankelijk met welk materiaal je smeert.

Thuis heb ik de proef op de som genomen door 12,5 mm dikte en 3meter lengte op plafond te verlijmen met hightack kit op pirplaat zonder stutten in de bijkeuken. Ik was verbaast hoeveel aanvangshechting hightack kit had.(niet ieder merk heeft die aanvangshechting om dit te kunnen) voordat ik dit ging uitvoeren had ik een proefstuk gemaakt door stuk pir en gipsplaat aan elkaar te verlijmen. Ik moest met een breekijzer en hamer te werk om het los vanelkaar te krijgen. Ik dacht namelijk ook dat de papierlaag het zwakste gedeelte was. Dit bleek de pirplaat zelf de zijn. Vervolgens is er 3mm laagdikte over heen gekomen.
Stel dat er bij jou 10mm over de 9.5 mm stucplaat komt hangt er gauw 15kg per m2 aan de plaat. (gewicht natte gips specie) eenmaal droog is het 6kg lichter per m2. Het risico zit hem in de natte specie. Je wilt niet dat het naar beneden komt. Met regelwerk en stucplaat reduceer je het gewicht behoorlijk
Ook al kom je met het nieuwe plafond enkele mm buiten het bestaande is het altijd weg te werken door iets dikker op bestaande te smeren.

Over een dilitatie smeren met gaasband kan natuurlijk. De gaasband vangt geringe spanning op. Maar een dilitatie is er natuurlijk om spanning op te vangen en esthetisch vaak de mooiste oplossing.

Het mooiste zou zijn deze zaken natuurlijk te bespreken met de uitvoerende stukadoor.
 

Hharbers

  • #5
Bestaande deel (ca 20m2) meteen ook opnieuw stucen is misschien wel beteren daarmee eventueel hoogte verschil weg te werken.

Bestaande deel is sausklaar gestuct op 9.5mm stucplaat op rachelwerk
Dit plafond is in afgelopen 15 jaar al enkele keren opnieuw gesausd met goede latex (zit goed vast )

Kun je over deze latex heen stucen ?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #6
Als de latex goed vast zit is dit geen enkel probleem
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #7
neem gewoon een dunnere vloer bijvoorbeeld staalplaat beton dan heb je ruimte zat voor de afwerking
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu