Stucen badkamer als voorbereiding beton Cire

Michel_Bo

  • #1
Goedenavond allemaal,

sinds 2 weken een trotse bezitter van een eigen woning. Nu druk met klussen waarbij ik de badkamer en wc onderhanden neem.
Bedoeling is dat de vloeren betegeld worden, en de wanden voorzien worden van beton Cire. (met coating tegen water).

Wil in de basis zoveel mogelijk zelf doen, en ben nu op het punt gekomen dat ik de muren dien te egaliseren om gereed te maken voor beton Cire. (foto's zijn van eerder moment, uiteraard zijn douche en bad kraan etc etc weg).

onderste gedeelte van de muren zijn betegeld (geplaatst in een 1 cm cementlaag) en hierboven zit een spack laag. kortom verschil in dikte op de wand aanwezig van ongeveer 5 mm. zie hiervoor ook onderstaande afbeelding.

nu zit ik met de volgende vragen die ik na wat zoekwerk hier op het forum nog niet beantwoord heb kunnen vinden;

- er word veel gesproken over a950 uitvlakmortel, maar kan ik de basis niet ook aanbrengen met een "gewone" cementgebonden stucmortel van ongeveer een 10'tje per 25 KG?
(ik ben niet geïnteresseerd in een snellere droogtijd, ik heb ruim 6 weken de tijd voor het geheel, dus ik kijk niet op een aantal dagen droogtijd als dat benodigd is).

- is deze "gewone" cementgebonden stucmortel een geschikte ondergrond voor beton Cire, of dien ik hierover een cementgebonden pleister heen aan te brengen?

- dien ik van de gehele ruimte alle wanden in 1 keer (lees in 1 dag) in zijn geheel te stucen met de stucmortel of kan ik de ene dag 1 muur doen en een andere dag de andere muur binnen dezelfde ruimte?

- dien ik kimband alreeds aan te brengen onder de gewone stucmortel, of dien ik dit op de uitgeharde stucmortel te plaatsen onder de eerste laag beton Cire?

- doordat ik een douchemuur heb weggebroken heb ik een "sleuf" in de tegelwand zitten van een ruime centimeter diep. Kan ik deze meevallen met de gewone cementgebonden stucmortel of dien ik hier wat anders voor te gebruiken? (in verband met een nog langere droogtijd?).

Hopelijk kunnen de leden van dit forum me wat op weg helpen. Ik zal op mijn beurt mijn ervaringen en voortgang (en vermoedelijk vervolg vragen) blijven plaatsen zodat anderen mee kunnen kijken en leren.

dank jullie wel alvast!

2E6F03FC-B90E-4AC3-8292-109EDE3226C8.JPG
0761FCEA-7318-4C64-819B-47BC6E3A08F6.JPG

01E476DB-066E-4A20-B77D-CAF2388FC097.JPG
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu