Badkamer stucen als voorlaag voor verf

Klussende Bert

  • #1
Ik heb een oud huis gekocht die volledig gerenoveerd wordt. Op het moment ben ik bezig met de muren van de badkamer. De oude (tegel) wanden zijn eruit gehaald, opnieuw geplaatst en rondom zullen deze voorzien worden van voorzet wanden met groene gipsplaten. Echter hoe ik de afwerking van deze platen moet aanpakken is voor mij nog onzeker. Internet geeft veel tegenstrijdige verhalen.

Tot de groene gipsplaten is het duidelijk maar dan de vraag hoe deze afwerkt moeten worden? Het meest ideale voor mij om deze te stucen met een gipsstuuc (heb ervaring met MP75, en volgens de specificaties geschikt voor badkamer) deze dan vervolgens in een primer te zetten omdat het een vochtige ruimte betreft en dit dan te verfen met een krijtverf (om een landelijke look te creëren)

De inloopdouche wordt wel voorzien van een tegelwand dus het betreft alleen de gedeelten van de muur die blootgesteld worden aan omgevingsvocht.

Overige informatie: groot raam voor ventilatie, vloerverwarming en designradiator zijn aanwezig.

Kan iemand mij uitleggen of dit een goede aanpak is, of dat er iets is waar ik rekening mee moet houden of dat dit een no go is?

Reden voor niet een cement gebonden stuc laag te gebruiken is dat het volgens mij niet makkelijk is aan te brengen voor een niet zo ervaren stucadoor zoals ik.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik denk maar zo. Tegels zijn niet voor niets uitgevonden. Van de vloer tot plafond altijd netjes en schoon. Weinig kans op het ontstaan van schimmel.

Je kan ook eens kijken naar Tadelakt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu