Stuccen over net gestucde wand (

Stimpy3

  • #1
Vraagje: zonet heb ik een wandje gestucd, maar daar ging wat meer materiaal op dan ik had gedacht (omdat de muur flink scheef naar voren staat en ook erg onregelmatig was), waardoor ik halverwege het opzetten in no-time nog een kuip roodband mocht aanmaken. Dan ontdek je vervolgens dat het stucwerk ook nog even net wat harder opdroogt dan je gewild had; kortom, het is wel recht, maar niet mooi strak omdat het daarvoor al teveel is uitgehard.

Optie is nu om er nog een keer met 3mm roodband overheen te gaan, maar moet ik daarvoor wachten tot het helemaal wit is uitgehard? Als dat niet hoeft, moet ik dan nog met voorstrijk over de muur of kan ik gewoon zo over de nog donkere muur heen stuccen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U kunt de muur glad pleisteren met f & f.
 

Marcn88

  • #3
Muur weer vochtig maken met een sponsbord volgende x en dan met een spackmes gladtrekken
 

Stimpy3

  • #4
Voor natmaken en met een spackmes gladtrekken was de muur nog net te grof. Fix en finish is op zich ook aardig, maar op de gebruiksaanwijzing van fix en finish staat dat je bij gebruik over een eerder gestucte wand de wand eerst moet laten drogen, en dan moet voorbehandelen met voorstrijk. Dus niet 'nat in nat' opbrengen, zonder/met voorstrijk. Waar ik vooral benieuwd naar was is of voorstrijk over een 'natte' wand niet voorkomt dat je vocht in de muur opsluit, en of zonder voorstrijk de pleisterlaag wel goed hecht.

Uiteindelijk heb ik de wand maar op laten drogen, en de wand is nu -op een paar kleine plekjes na- helemaal droog, en gaat morgen in de voorstrijk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu