Stuc of kalkverf in vochtige kamer?

Amsterdamkim

 • #1
In een vochtige slaapkamer dat niet vaak gebruikt wordt, heb ik de muren helemaal gestript (behang weg - daar zat schimmel op). Wat radan jullie aan - gyproc stuc voor badkamers of direct kalk verfstuc? Beiden zouden vochtreguleren. Verven is natuurlijk makkelijker maar beschermt het even goed? En zou ik na het stucen ook nog met antischimmel verf moeten verven?
Dank voor jullie tips!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ga op zoektocht waar zou dat vocht vandaan kunnen komen.
   

  Amsterdamkim

  • #3
  Ja dat is idd een betere eerste stap. Ik denk dat het komt omdat de hoek van de kamer tegen een berg aanzit. Die zit dus als het ware ingegraven.

  Achter het behang zitten op de muur ook schimmel plekken. Wat ik alleen niet begrijp is waarom er precies achter de plint geen schimmel zat. Daar zat dus ook geen behang. Wat kan dit betekenen?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Dit is lastig. Wat het vocht, condens, temperatuur en alle aanverwanten situaties betreft zijn er 4 zaken die van invloed zijn.
  Achter de plint zou het richting, dacht ik, of de temperatuur achter de plint is hoger of de luchtvochtigheid is er lager. Deze worden gestuurd door de temperatuur van binnen en buiten en idem de luchtvochtigheid. Ook de eigenschappen van de toegepaste producten spelen ook een rol.
  Meten is weten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu