Stuc afwerken met TopFinish

Onn0

  • #1
Goedenavond,

Ik heb afgelopen zondag een deel badkamermuur (de buitenkant) gestuc'd. Helaas was deze te groot voor mij om op tijd te beginnen met het allerlaatste glad trekken.


Echter zou ik hem nog wel gladder willen hebben. Nu lees ik her en der op het forum dat men bijv. TopFinish gebruikt. Is dat inderdaad een juiste optie? En hoe is dit te gebruiken? Want over stuc'en zelf is heel veel info te vinden, maar ik heb nog niets over het aanbrengen van bijv. TopFinish kunnen vinden. Moet je dit aanmaken, met een plakspaan aanbrengen en meteen met spackmes glad trekken? Of een minuutje laten zitten of ...

Het zou echt om een laagje van een mm gaan.
En is het verstandig om huidige stuc eerst helemaal goed te laten drogen of kan (moet) het er nu al op?

Ik hoop dat iemand hier wat tips over kan geven.

Alvast bedankt!

MvG,
Onno.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Die info staat in hettechnisch blad. Kan op vers stucwerk.
Code:
De pleister binnen circa 15 minuten na het mixen aanbrengen op de ondergrond en direct afpleisteren. Na het opstijven eventueel de pleister bevochtigen en glad napleisteren.
 

Onn0

  • #3
Hoi IJkenhout,

Dank je wel! Dat document had ik dus nog niet gevonden. Overheen gekeken. Net als over deze zin: "... of moet volledig droog zijn.". In mijn geval was ik dus al een paar dagen verder en moet hij dus eerst goed drogen.

Kortom, over een paar dagen maar eens proberen.

Groeten,
Onno.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Zolang een muur niet 'zweet' . Kun je en topfinisch over heen trekken. Wij werken altijd vers in vers. Wat gestuct is die dag pleisteren we ook af met een finisher.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu