Structuurverf of structuurbehang?

DextersZusje

 • #1
Hallo,

Binnenkort wordt onze nieuwbouwwoning opgeleverd. De muren zijn dan volgens de technische informatie 'behangklaar'. Omdat het boven ons budget gaat om de muren te laten stucken, twijfelen we nu over twee opties:
 1. Structuurbehang aanbrengen en daar overheen schilderen.
  Voordelen lijken: het behang is altijd relatief gemakkelijk weer te verwijderen en je hoeft de gaatjes die nog in de muur zitten niet te dichten. Nadelen: behandnaden en geen erg mooie structuur.
 2. Structuurverf opbrengen, na dichtsmeren van de gaatjes en behandelen van de muren met een of ander soort van primer.
  Voordelen lijken: mooiere structuur, geen naden. Nadelen: meer werk vooraf moeilijker te verwijderen.
Zijn we nog voor- of nadelen vergeten denken jullie?

En dan hebben we nog enkele vragen hierbij:
 • Is het later eventueel mogelijk om over structuurverf heen te stucken of moet je die dan eerst van de muur af halen?
 • Als we voor structuurverf zouden kiezen, met wat voor middel kunnen we dan de muur het beste voorbehandelen om het zuigen te verminderen?
 • En zou je dan nog vaak moeten schilderen om de boel dekkend te krijgen, of valt dat meestal mee?
Alvast hartelijk bedankt voor de reacties!

Groet, DZ
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • EdP

  • #2
  Jullie hebben het bij het rechte eind, alleen denk ik dat het voorwerk in beide gevallen ongeveer gelijk is, d.w.z. het egaliseren. Zowel met behang als met structuurverf is een mooie vlakke ondergrond het mooist. Maar dat is volgens mij wat er geleverd moet worden als men zegt "behangklaar".

  Voor structuurverf is een voorstrijkmiddel wel handig, maar ik het het al eens direct over een gestucte muur aangebracht zonder probleem, evt. een wat lager rendement. Voorstrijkmiddel voor latex of voor pleisterwerk kan.

  In mijn geval was de eerste laag structuurverf meteen al dekkend, al moet ik erbij vermelden dat ik een gebroken wit heb gezet op wit stucwerk en gipsplaten, dus lichte kleur op lichte ondergrond, dat zou ook anders kunnen uitpakken met andere kleuren. Zal afhangen van de kleur en de gebruikte verf.

  Qua techniek kreeg ik een mooi resultaat door de verf op te zetten met de blokkwast en daarna uit te rollen met een vachtroller (of structuurroller voor een groffere structuur).

  Of de structuurverf er later af zou moeten als er gestuct moet worden weet ik niet. Dat zou inderdaad best lastig kunnen zijn. Er bestaat overigens wel een afbijtmiddel voor latex las ik ergens.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu