Structuurverf op metaal aanbrengen ?

Hjvnoort

  • #1
Hoi,

Ik ga mijn plafond van de badkamer opnieuw witten. Er is echter een metalen stuk van een balk te zien die over het trappgat heenligt. Het gaat om 20 bij 15 cm ongeveer. Tov het plafond het een verdikking van ongeveer een centimeter. Er zat denk ik gips op en daarover spack. Dat zat los en ik heb het ijzer kaal gemaakt. Nu wil ik er weer structuur op maken en dan meesauzen met het plafond. Op het plafond komt schimmelwerende latex en de strucuur is flexibele structuurverf voor binnen en buiten (deze laatste heb ik ook op de wand zitten.) Het structuurverschil met het plafond maakt niet uit.
Mijn vraag is nu hoe behandel ik het stukje metaal zodat ik daar met structuurverf en later met latex overheen kan :?: Op de structuurverf staat ijzer niet als ondergrond genoemd.
 

BeeTeeWee

  • #2
Volgens mij moeten stalen constructiebalken brandwerend worden afgewerkt met tenminste 2 lagen gips. Maar mocht je die balk toch willen schilderen, gebruik dan eerst een primer voor metaal.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Constructiebalken moeten met een brandwerende coating worden gespoten. Dit geeft tevens een gestructureerde afwerking. Overigens een zeer gepeperde oplossing.

Ik zou zoals al geadviseerd een metaalprimer gebruiken en die 2 x onverdund opzetten. Hierover kunt u structuurverf aanbrengen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu