Structuur op muur behangen?

Tkjansen

 • #1
Hallo,

Ik heb geprobeerd de schuine kant op zolder te witten. Hier laat echter de ondergrond los (zie foto). Denk dat het een soort van structuurverf is, wat schijnbaar geen goede combinatie is met verf. Afsteken werkt niet.Ik dacht dat het handig is om dit misschien te behangen (glasvezel, daarna witten), maar hoe pak ik dit het beste aan? Het opschuren van de structuur geeft veel stof. Een behandeling met muurglad van bv Albastine lijkt te werken, maar wil het graag (bijna) zeker weten, voordat ik hier mee aan de slag ga.

Of wat zouden jullie aanraden?


ps. ik ben geen handige klusser en heb dus weinig product/kluskennis... Maar goed, daar is dit forum ook voor toch?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bert pit

  • #2
  Het lijkt er op dat het materiaal dat er nu op zit gespoten is. Het zou bijvoorbeeld spack kunnen zijn. Dit is veel toegepast vanaf circa 1985, want snel en goedkoop aan te brengen. Normaalgesproken is dat overschilderbaar met een latex achtige muurverf. Het beste kun je voorbehandelen met een fixeer, omdat de ondergrond nogal zuigt en je dan strepen krijgt. Daarna dus de latex.

  Ongetwijfeld zullen er stukjes loslaten omdat de eerste laag niet perfect gehecht heeft. Deze stukje kun je repareren met een vulmiddel die dezelfde structuur heeft als de eerste laag. Zelf breng ik het op met een plamuurmes en dep het met een vochtig keukensponsje (eerst even ergen op oefenen:). Nadat het goed gedroogd is nog een laag latex.

  Het alternatief is om alles eraf te halen, want breng je een gladmakende laag aan, wat ook nog geen sinecure is, dan blijf je toch zitten met de slechte hechting van de eerste laag, waardoor je bij het opbrengen van een verflaag wederom stukjes lostrekt. Let er ook op dat je niet te lang blijft rollen, want dan doorweek je de eerste laag waardoor deze makkelijk lostrekt. Neem ook voldoende verf op je roller en rol deze niet volledig droog, want ook dan plakt de eerste laag snel op de roller.

  NB. ik ben zeker geen professional, maar doordat ik een "waterhuis" heb, dat in de 2e wereldoorlog onder zout water heeft gestaan heb ik ook veel ervaring met makkelijk loslatende muurverf.
   

  Tkjansen

  • #3
  Bedankt voor je reactie Bert. Uiteindelijk lijkt de oplossing een stuk eenvoudiger gelukkig....

  Ik sprak toevallig mensen uit de buurt die hetzelfde probleem hadden. Oplossing is verven met een blokkwast.

  Soms is het zo simpel, dat je je afvraagt waarom je het zelf niet kon bedenken haha. We kunnen weer verder :)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu