Behangen over gelatext plafond en structuur muur

Sansan

  • #1
Hoi, zeg ik had een vraaje die om kluswijsheid vraagt,

Ik ben aan het klussen in mijn huis en wil het halletje behangen, het is een vrij klein halletje en ik wil voor het effect de muren en het plafond behangen om het nog kleiner aan te laten voelen.

Nu heb ik al een heel mooi semi-psychedelisch behangetje gevonden, waar ik bijna zeker van ben dat het vliesbehang is, het is een behangetje met een soort foam structuur erop.

Nu wil ik eraan beginnen om hem te plakken maar dacht vraag eerst nog eventjes advies. heb al redelijk wat behang ervaring maar dat is alweer een tijdje geleden dus het plakken moet wel lukken,

ow ja voor ik het vergeet de muren in het halletje zijn ook nog behandeld met van dat ...Grrrrr... structuurspul. geen korrels gellukkig, maar niet zon egale oppervlakte als ik had gewild kan ik hieroverheen gewoon behangen ?

heeft iemand toevallig over dit onderwerp nog wat wijsheid over
alvast bedankt ,Mvg Sander
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer het behang is met een foamlaag is het volgens mij geen (glas)vliesbehang.
Om de wand glad te maken zou u hem moeten stucen of schuren, of schuren mogelijk is moet u even uitproberen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Nee inderdaad: glasvliesbehang is opgebouwd uit glasvezels en vliesbehang dus niet. Aangezien er een foamrug aanwezig is kunnen we uitgaan van vliesbehang.

Verschil zit niet in de verwerkingsmethode. Voor beide moet de wand worden ingelijmd alvorens het behang te gaan plakken. Er zit wel verschil in de te gebruiken lijmsoorten - dikte -.

Welke struktuur heeft de muur? Spachtel-putz ( dus met verdiepte gangetjes ) of een korrelige oppervlaktestructuur?
 

Sansan

  • #4
Gangetjes inderdaad , spachtelputz,

moet ik dan de hele wand afvlakken of blijft het wel mooi zitten op een redelijk vlakke muur,

vroeg mij nog af of het behangen over het plafond waar gewoon latex opzit te doen is aangezien latex "afsluitend" werkt, of dat ik dan straks alles op de vloer heb liggen , ervaring hiermee ?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Nee, helaas blijft het behang niet mooi zitten. Spachtelputz zult u eerst moeten egaliseren. Een van de vereisten om te behangen is een gladde ondergrond.

Over een gelatexte ondergrond kunt u, na licht opschuren en stofvrij ( da's ook een vereiste) maken gewoon behangen. Muurverf wordt vaak gebruikt als voorstrijkmiddel achter behang.
 

Sansan

  • #6
Ok, duidelijk

bedankt voor de info,
stofvrij maken das een goed aandachtspuntje vergeet ik nogal eens

zag dat er een naad over de muur liep, misschien zit er nog behang onder en is het een kwestie van afsteken, zou me wat werk schelen.

zal we llaten weten of het gelukt is,

groetjes Sander
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu