Structuur maken op gipsplaat wanden

Magriet

  • #1
Hallo,

Onze gipsplaat muren zijn gestukadoord en nu wilde ik grove structuur, bijpassend als de andere wanden.

Ik heb nu 3 soorten saus en verf er voor en 2 verschillende rollers, maar steeds niet de grove structuur. Kan iemand mj verder helpen hoe ik het toch wat grover krijg?

Wat ik nu heb wordt steeds zo scherp en onze oude is veel grover en absoluut niet scherp als je met de handen er over gaat.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #2
3 soorten saus & verf voor één structuur? Hier kan ik eventjes niet volgen, dus graag wat meer uitleg, misschien kan ik je dan verder helpen.
 

EdP

  • #3
Misschien dat de overige wanden gespoten zijn? Dikke klodders dus.
 

Magriet

  • #4
Nee ik bedoelde heb al 3 x een andere soort saus geprobeerd, maar krijg niet de grove structuur. En de muren waren niet gespoten, maar met een soort saus.

Maar die mensen kende ik niet dus vragen kan ik niet.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #5
Er bestaan verschillende korreldiktes in structuurverven. Indien je het gewenste effect niet bereikt kan je desnoods nog wat vulmiddel door de structuurverf heen mengen.

Scherpe kantjes kan je afspanen of wegsponzen terwijl de structuurverf nog nat op de muur staat, maar niet te vroeg nog te laat afspanen of wegsponzen, het moet net gepast zijn als de verf begint aan te trekken (als er een matte schijn optreedt is dat meestal het goede moment).
 

Magriet

  • #6
Bedankt voor de informatie.

Het is nu zaterdagmorgen, dus ga zo met de muur aan de slag. Ik heb nu grove structuur, zal laten weten hoe het gegaan is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu