Stroomstootjes van mijn computer!?

Black JuJu1984

  • #1
Hallo,
ik heb een computer die ik heb aangesloten op een stopcontact in huis. ik heb een aluminium apple toetsenbord en daar krijg ik stroom stootjes van.
Geen klappen maar gewoon "prik" het is heel erg vervelend. ook de computer zelf staat onder stroom dit voel je op de achterkant en als je hem aan en uit zet. Ook mijn versterker die ik er op heb aangesloten staat de behuizing van onder spanning.
Ik heb nu alles aangesloten op een ander stopcontact in een andere kamer en ik heb nergens last van. Aangezien ik de computer wel in de aparte computer kamer wil gebruiken zou ik het stopcontact moeten repareren.
Ik heb echter geen idee waar dit aan kan liggen en hoop met jullie reacties dit probleem te kunnen verhelpen.

Groeten en bedankt alvast voor eventuele reacties.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De computer moet op een randaarde wandcontactdoos doe je dat niet dan krijg je dit probleem.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #3
Ik neem aan dat het gaat om statische electriciteit. Dat kun je hebben als je schoenen met rubberen zolen draagt of truien met een hoog aandeel van kunstvezels. Door wrijving ontstaat dan elektrische oplading en die gaat zich ontladen, als je een metalen oppervlak raakt. De ontlading is zelfs nog heviger als je een goed geaard oppervlak raakt.

Het is niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Je zou het kunnen proberen met andere schoenen, truien of een toetsenbord van plastic. Er zijn ook antistatische vloermatten te koop.
 

Black JuJu1984

  • #4
Ik heb geen geaard wcd in de computer kamer. in de rest van het huis ook niet behalve in het washok en de badkamer. Ik heb uiteraard de statische dingen ook uitgeprobeerd. maar niks hielp. wollen trui, s3 schoenen, blote voeten, een koperdraad om mijn arm en de andere helft aan de leidingen van de radiator en dergelijke. niks hielp. het vreemde is echter dat het alleen die wcd is en op andere wcd's in mijn huis heb ik nergens last van.
Het is inderdaad niet gevaarlijk maar het is wel heeeel erg irritant aan het worden.
 

@rie

Specialist Elektra
  • #5
Het enige wat helpt is een geaard wcd aan te (laten) leggen.
 

Atmoz

  • #6
De spanning die je voelt komt door het netfilter in de computer. Als je zou meten stel je waarschijnlijk een spanning van zo'n 115 Volt op de kast tov aarde vast. Het enige wat je kan doen is zoals eerdere beantwoorders al aangaven de computer op een geaarde wandcontactdoos aansluiten.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Maar wat gebeurt er als niet het filtertje lekt maar doorslaat?
Hoe groot zal de tik dan worden?
Waarom zetten ze eigenlijk een randaarde stekker aan dat apparaat?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #8
En dan op je blote voeten met een koperdraad om je arm aan de verwarming .... :roll:
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #9
Ik sluit me aan bij de overige sprekers. Het probleem is in jouw geval duidelijk niet statische elektriciteit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu