Strepen in spachtelputz.

Nielsklus

  • #1
Beste klussers,

Afgelopen week is onze woning volledig in de spachtelputz gezet. Aangezien de stucadoor vanmorgen op vakantie gegaan is kan ik hem deze vraag niet stellen, daarom hoop ik hier informatie in te kunnen winnen voor mijn probleem. Op één van de muren welke in een kleur (antractiet) gespachteld is zie ik een drietal verticale strepen. Deze strepen zitten boven de drie wandcontactdozen. Deze wandcontactdozen zijn in het verleden (jaren voordat wij er zijn komen wonen) ongeveer een meter lager in de muur gezet. De strepen komen overeen met de freessleuven welke voor het spachtelen zichtbaar waren.

Wat de stucadoor gedaan heeft is het volgende:

- Op dinsdagmorgen de muur voorgestreken en aan het eind van de dag helemaal gladgetrokken (er zaten namelijk letterlijk honderden gaten in.)
- Op woensdag de muur in dezelfde kleur als de spachtelputz voorgestreken.
- Op donderdag de muur in de kleur gespachteld.

Op de afbeelding is op de linkerhelft één van de sleuven te zien en op de rechterhelft hoe wij de muur hadden voordat deze gestuct werd (dus zonder alle lijm-/behangresten.)

Moeten deze strepen simpelweg nog 'bijkleuren' (opdrogen) of is er iets wat ik moet/kan ondernemen om de strepen te verhelpen?

Alvast bedankt.

p.s. Deze post is niet bedoeld om het werk van de stucadoor te beoordelen. De reden dat ik opgeschreven heb wat de stucadoor wanneer gedaan heeft is puur zodat jullie beter in kunnen schatten of het stucwerk al droog zou moeten/kunnen zijn, e.d.

 

Nielsklus

  • #2
Ik heb nog even een foto proberen te maken van de strepen. Het resultaat is niet geweldig, maar met flitser zie je niks en zo zonder flitser lijkt het enorm mee te vallen. Als de zon echter op de muur valt (wat ongeveer de helft van de dag is op een zonnige dag), dan steken de strepen enorm af.

 

Mark81

  • #3
Wat ik denk dat de oorzaak is dat de ondergrond (de sleuven) nog niet droog was en daarom de spachtel op die plek anders op droogt
 

Nielsklus

  • #4
Als dit het geval is, bestaat er dan nog een kans dat deze strepen vanzelf wegtrekken? Of is er iets wat ik zelf nog kan doen om dit probleem te verhelpen?
 

Mark81

  • #5
Ik ben bang dat dat niet meer weg trekt en dat je er ook erg weinig aan kan doen
 

Nielsklus

  • #6
En als de hele muur geverfd wordt, blijf je die strepen er dan doorheen zien? Daardoor zou wel een deel van de structuur verloren gaan, maar dat is te verkiezen boven deze lelijke strepen.
 

Mark81

  • #7
Ja dat is een optie
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #8
Nee, de structuur blijft "open" en behouden als je spack-latex gebruikt. Punt is alleen dat zeer donkere kleuren tex vaak baanbontheid geven als je ze met een roller opbrengt.

Middel wordt dan dus erger dan de kwaal. In de praktijk nemen wij geen risico en verspuiten zeer donkere kleuren. Je bent er dan absoluut 100% zeker van dat die sleuflijnen verdwenen zijn.

De "stuc" heeft de goede methode toegepast, niks mis mee. Maar zeer donkere kleuren zijn weleens nukkig.
 

Nielsklus

  • #9
Bedankt voor de tips. Probleem is inmiddels opgelost. Stucadoor belde twee dagen geleden vanaf zijn vakantie adres om te vragen hoe alles er uitzag. Toen ik het probleem van de strepen op de donkere muur doorgaf vertelde hij dat 'ie hier al bang voor was. Hij heeft gisteren een collega stucadoor langs gestuurd om de gehele muur (28m2) kosteloos opnieuw te spachtelen. Vandaag is de muur grotendeels opgedroogd en het ziet er superstrak uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu