Behang plakken met strepen

Ria13

  • #1
Ik vraag me af of strepen in het behang moeten doorlopen achter een kast, bank of schilderij. Of zal ik het behang op die plekken wit laten?

Ik heb dus wit behang en t.b.v. de levendigheid ben ik strepen aan het invoegen, ik knip elke baan doormidden en las daar een streep in een andere kleur in, er komt dus onregelmatig om de plm. 30 cm een streep. Nu nader ik de plek waar de bank + schilderij staat en ik vraag me af of ik de strepen daar tijdelijk moet onderbreken. Het (vlies)behang is te prijzig om vergissingen te maken.

Misschien is er een styliste in de zaal?

Groet,
Ria
 

Fiesiekus

  • #2
Ik ben geen stylist maar theoretisch wel heel praktisch: als je eens de banken/kasten verzet o.i.d.; kan je altijd zien waar ze eerst stonden.
 

Ria13

  • #3
Ik begrijp wat je bedoelt maar dat bedoel ik niet, ik vraag me af of het niet te druk wordt als de strepen door een schilderij lopen dat dat misschien wél aardig staat? Aan de andere kant is de bank dus wit, dus als ik de achtergrond ongestreept laat staat dat volgens mij niet. Problemen, problemen, je zal er maar mee zitten :D.

Inderdaad overweeg ik ook om om een bepaalde kast heen te behangen hoewel de huiseigenaar dat niet leuk zal vinden als ik verhuis. Dat scheelt meer dan een rol.
 

Fiesiekus

  • #4
Ik begrijp dat je bedoelt dat ik je bedoeling niet begreep? Dan een praktische aanpak: hang het schilderij even over een deel dat je met streep behangen hebt. Zie je 't effect van de streep.

Om een kast heen behangen vind ik een vorm van luiheid die ik je niet toedicht. Ik neem aan dat je ook boven de kast behang wilt? Haal 'm dan van de wand en hatsjikidee: alles behangen.
 

Ria13

  • #5
En mijn rugpijn is een pijn die ik niemand toewens! Zelfs als ik alle apparatuur, laden en planken uit het wandmeubel heb genomen zal ik door mijn rug gaan. Ook kantelen zal voor een gevaarlijke situatie zorgen.

"Hang het schilderij EVEN..."
Daar is echt een betonboor voor nodig hoor Fiesiekus. En een vernielde pas behangen muur.

Ik behang voorlopig even de andere kant uit totdat er inspiratie komt.
 

Kloek77

  • #6
Ria13 schreef:
"Hang het schilderij EVEN..."
Daar is echt een betonboor voor nodig hoor Fiesiekus. En een vernielde pas behangen muur.
Zo rigoreus bedoelt fiesiekus het volgens mij nu ook niet,
misschien kan dat schilderij even aan een draadje aan iets anders opgehangen worden of desnoods het door iemand anders even met gestrekte armen laten vasthouden voor zo'n behangstreep.
Dan gewoon even zelf kijken hoe dat er ongeveer uit ziet.
 

Fiesiekus

  • #7
Van je rugpijn wist ik niet, een schilderij kan iemand even op de plek ter beoordeling houden en je hebt 't later over een wandmeubel waar ik eerst over een kast las :? .
 

Ria13

  • #8
Ben je nu aan't nit picken Fiesiekus :lol: want een wandmeubel is toch een kast. Het is dus een verzameling kasten naast elkaar waarvan de zwaarste een enorme vitrine is met spiegelwanden erin. Dat wandmeubel zal dan wel blij zijn met zo'n nieuw behangetje achter zijn rug, maar mijn rug zal niet blij zijn. :)
 

Yeki

  • #9
Wat JIJ wil Ria13!

Ik zou wel wat behang apart bewaren voor het geval dat je het wandmeubel/kast/schilderij ooit wil verplaatsen.
Het opgebrachte materiaal zal ondertussen wel iets verkleurd zijn, maar je weet iig zeker dat je nog materiaal hebt!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
Waahhhaa leuke discussie.
Doet me denken aan mijn opa.
Die zei ook altijd:

" achter de kast en bank komen geen mensen, en geen hond die ziet dat er geen behang achter zit, en die kast en bankstel zal mijn tijd wel meegaan.
En het scheelt weer een rol behang. "

Nou en toen zijn tijd gekomen was, zat er inderdaad alleen maar kranten papier achter de kast en achter de bank, en de vele lagen behang rondom de kast waren net zo dik en hard als een plaat spaanderplaat van 8 mm, dat je het er onderhand met een breek ijzer van de muur moest halen.
Het viel mee dat hij wel de koekoeks klok van de muur haalde als hij behangde, en oma er niet achter geplakt had. :mrgreen:
 

Ria13

  • #11
De strepen blijken alleen leuk te staan als de muur verder kaal is; er moet niks voor staan. Het schilderij verzuipt erin omdat de strepen meer aandacht vragen dan alles wat er voor staat. Daarom heb ik zelfs wat strepen weg moeten halen om een plant tot zijn recht te laten komen.

Ook maken strepen de wand boven de bank heel hoog. Het behang was gelukkig heel makkelijk te verwijderen; het kwam er in zijn geheel vanaf. Het is canvas vliesbehang van JdB; het voelt eerder aan als plakplastic dan als papier. Ik heb dus net een eurotientje aan behang in de afvalzak gegooid :(

Ik heb er 7 banen van geplakt (eerst het oude behang helemaal verwijderd) en ik vind het wel mooi; in tegenstelling tot vinyl zie je geen naden. Wel moet de muur onberispelijk glad zijn, als er maar één minuscuul korreltje gruis of stukje papier op de muur zit dan zie je dat heel erg omdat het licht er langs strijkt. Gelukkig kan je het zo vaak je wil van de muur trekken, als je maar de muur ingelijmd houdt.

Ik heb wel achter de bank behangen en ik ben gebroken want dat ding is loeizwaar. Ik heb geen hulp, alleen maar blije tegenwerking :). Ben onderhand al vier dagen bezig en ik verwacht er minstens nog vier dagen mee bezig te zijn.

Wat Yeki zei, ja ik heb minstens een rol reserve in huis voor het geval de kast vervangen wordt.
 

Ria13

  • #12
Ik ben nog steeds niet klaar, aarzelend of ik een bepaalde muur wit zal behangen. Er moeten me toch een paar dingen van het hart:

- Roll-on behangplaksel moet je niet op de muur smeren maar op het behang voor het beste resultaat. Je kan het dan veel beter verdelen en ook het risico dat je gruis onder je behang plakt wordt dan geelimineerd. Dat is nu eenmaal veel beter te zien op de lichte achterkant. Het resultaat is dan ook veel strakker.

- Roll-on plaksel plakt ook andere behangsoorten véél mooier dan het spul wat ze voorschrijven, alleen moet je het dan 5 minuten laten inweken.

- Strepen zijn praktisch nooit mooi. Het meeste heb ik eraf gehaald en vervangen. Er zit nog maar één metertje streep in totaal.

Groet,
Ria
 

Ria13

  • #13
Klaar! Pff. Er moet me nóg iets van het hart. Op de behangafdeling van een bouwmarkt hangen allerlei attributen en ik ben ook een keer gevallen voor een "behanglineaal". Lijkt reuze handig en bij de eerste twee behangbanen werkte het ook goed (hoewel wat vermoeiend zo in de hoogte). Maar daarna wordt de lineaal kleverig en ook het stanleymes, en dan doet hij meer kwaad dan goed. Gescheurd behang, een kromme lijn, nekkramp en een snee in je hand omdat je je stanleymes vallend nog net probeerde te grijpen. Dus als je geen zin hebt om de attributen na elke snee om te wassen, niet kopen.

Het handigste vind ik het nog om gewoon het behang netjes recht te snijden (onder en boven) en dat stuk pasklaar tegen de wand te plakken. Het plafond is maar zelden zó schuin dat het niet past. En zelfs dan knip je het zó bij. En de onderkant past altijd als de de plint er even af trekt.

Wel een handig ding vind ik de behangspatel (als je behang tenminste stevig is), daarmee kan je de richting van het behang een beetje sturen, een paar mm naar rechts of naar links, zonder dat je het eerst van de wand hoeft te trekken. Ook het aandrukken van de naden gaat daarmee het beste.
 

H@ns

  • #14
Mooizo, kan die nu op slot
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu