Diepgrond over nieuw stuukwerk -> latex vlekken en strepe

Gekske

  • #1
Afgelopen winter is mijn woonkamer gestuukt. Nu was ik aan het schilderen en heb ik eerst diepgrond gebruikt. Nu zie ik met de latex van onze bouwvriend overal vlekken. De latex trekt samen laat strepen zien en wisselt een soort vulkaanlandschap af met wereldkaarten. ik heb alles geschuurd afgewerkt met fix en finish en ben opnieuw begonnen. Betere roller minder vulkaanlandschap maar nog steeds een soort schuim/landkaart vorming. Alles wordt wit dus het vervelende is dat je later pas de problemen ziet. Heeft iemand een idee want ik weet t echt niet meer :(
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Goed gereedschap is het halve werk en een goed begin ook, dus ik begrijp niet dat ik na 45 jaar nog moet schilderen, want opgeteld is het dus 100% en ik pas het allebij toe. :mrgreen:

Waar het probleem denk ik bij u zit: alleen met goed materiaal komt u er niet, ook de toepassing daarmee speelt en belangrijke rol.

Bonte vlekken in vers stucwerk zijn vaak inherent aan een nog niet goed gedroogd oppervlak, een poederend oppervlak ( schuurstof niet goed verwijderd), een onvolledig verzadigde vachtroller ( te schraal opbrengen) ,te langzaam werken en het niet juist verdelen van de voorstrijk en verf op het oppervlak. Tja, schilderen blijft een vak.

U ziet dat niet zomaar aan te geven is waar het euvel ligt. Ik zou beginnen met het opnieuw aanbrengen van voorstrijk met een roller special geschikt voor dunne vloeistoffen.

Daarna 2 x opnieuw de muurverf aanbrengen. Eerste laag 10% verdunnen, eindlaag onverdund of 5%. Gebruik en 25 cm vachtroller en verzadig deze goed met muurverf. De muurverf die u het beste kunt gebruiken: supermatte latex.
 

Gekske

  • #3
@ kees dank voor je antwoord (we hadden t al verdund zoals je beschrijft). Na nog 2x schuren (en niet meer alles schilderen maar eerst wachten tot er een deel droog is) want door t stof en licht zag je niet altijd de putjes goed. Is er zelfs een specialist van de verf komen kijken. Ook die had dit nog nooit gezien. Nieuwe "merk latex" gekocht weer hetzelfde probleem. Bleef er nog 1 optie over: de diepgrond. Tsja die was 4 jaar oud. Nu nieuwe voorstrijk/diepgrond gehaald en geen enkel probleem meer (behalve lamme handen van het schuren, geld weggegooid en een berg stof in het hele huis).

Dus mocht je ook de vlekken zien en latex die niet goed vloeit controleer de houdbaarheid (of als ouder dan x) van je voorstrijk.

Thanks
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu