Stormbestendige 'niet-permanente' fietsenoverkapping

Geeteezes

  • #1
Hallo allen,

Wij willen graag voor onze garage een klein overkappinkje maken waar overdwars twee fietsen onder kunnen staan. De afmetingen zullen drie meter breed aan de kant tegen de garage aan en ongeveer anderhalve meter diep zijn. Het probleem is dat wij in een wijk wonen met beschermd dorpsgezicht en daardoor geen nieuwe constructies mogen maken die permanent verbonden zijn met de aarde. Een vaste overkapping met twee palen en bevestiging aan de garagemuur is dus niet toegestaan. Een niet-permanente overkapping, zoals een luifel of parasol, mag dan weer wel.

De overkapping zit grotendeels achter ons huis en achter een poort, dus echt zichtbaar is het niet vanaf de straat. De garage staat in lengterichting op het perceel en het perceel heeft dezelfde breedte als de garage. Voor de garage zit nog ongeveer drie meter met links en rechts een schutting.

Mijn vraag is of een van jullie een idee heeft voor een overkapping. Wat we eigenlijk zoeken is een volgens het boekje niet-permanente overkapping die we wel permanent in gebruik kunnen nemen. We willen de overkapping dus altijd laten staan en niet hoeven afbreken bij sneeuw of storm. Heeft een van jullie een creatieve oplossing voor ons probleem?

Bedankt alvast!
 

FrankL

  • #2
Ik ben zelf ook opzoek naar ideeën voor een over kappen en toen zag ik jou vraag voorbij komen.
Ik heb ergens op internet een overkapping gezien op wielen.
4 hoekstaanders met golfplaat dak er op.
Onder elke hoe dat een soort an meubel wiel.

Storm bestendig is hij als je de afdak zelf constructief stevig maakt met het juiste hout. En er zijn stevige meubel wielen voor buiten te koop. Vast zetten met een slot of iets dergelijks aan de muur of grond?

Niet permanent maar toch een overkapping
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je zal toch iets moeten verzinnen dat de constructie op een simpele manier aan de grond/bestrating kan worden verankert.
 

Geeteezes

  • #4
Wij hebben nu inderdaad hetzelfde plan als Frank. We maken een kleine lage overkapping op wielen, waarschijnlijk met een paar schuifsloten vastgezet aan de schutting. Voordeel is ook nog dat je hem door de tuin wat kan verplaatsen als je ergens bij wil natuurlijk
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Zorg wel dat ie goed verankerd zit of dat de wind er niet onder kan slaan. Anders waait je dak of complete afdak zo weg bij de eerste storm.
 

beidehandjes

  • #6
Pitagoras

Bevestigen aan muur garage. Dus geen palen in de grond maar schuin aan de muur garage.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Op moment dat de constructie er permanent staat en gebruikt wordt, is het géén tijdelijk bouwwerk en moet het dus aan alle regels voldoen. Bij een beschermd gezicht heb je dus al een vergunning nodig als je er permanent een parasol neerzet om de fietsen onder te zetten. Dat volgt uit de definitie van een bouwwerk ("bedoeld om ter plaatse te functioneren").

Maar je kan het altijd proberen en hopen dat er geen klacht of spontane controle komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu