Storingscode 1 Intergas HRE

Dannyn

 • #1
Beste forumleden,

ik zal vast niet de eerste zijn die met deze code komt maar het vreemde is dat de installatie een aantal weken wel juist werkte.
Ik heb alleen vloerverwarming geen radiatoren. Nu merk ik sinds een paar dagen dat het niet warm wordt binnen. De ketel staat op 1 en af en toe springt hij naar 5 voor een paar tellen dan naar 3 en eindigt weer bij 1. Ik heb een Nest thermostaat via Ot verbonden met de ketel. Er lijkt geen lucht in het systeem te zitten en de druk is 1.8 bar.
Er zitten automatische ontluchters op de ketel en verdeler.
Iemand een idee? Het is 15 graden binnen brr….

333CC3A0-00F2-4AB8-BDAE-0EAECB41F79D.jpeg B0955404-2A0B-4602-9484-F6563A36819B.jpeg 1960C826-19FD-4454-9500-6A4439517051.jpeg IMG_8362.jpeg
 
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Waarschuwing
 • pc-xs

  • #2
  Intergas storing 1 heeft te maken met de temperatuur in de cv-ketel. Als het rechter display code 1 aangeeft betekent dat een te hoge temperatuur is waargenomen met als gevolg een te hoge druk in de ketel. Een te hoge temperatuur en druk zorgt voor snellere slijtage van de cv-ketel en een verhoogde kans dat onderdelen van de ketel het begeven. De meest voorkomende oorzaken van code 1 zijn voor u opgesomd.

  Lucht in de installatie

  Valse lucht in de installatie kan voor valse metingen van de cv-ketel zorgen. De ketel verwarmt in dit geval wel, terwijl dit niet nodig is en dus bouwt de temperatuur zich onnodig op. Het ontluchten van de centrale verwarming is vrij eenvoudig zelf uit te voeren. Met dit handige stappenplan kan je dit zelf gemakkelijk oplossen.

  Te weinig doorstroming

  De cv-installatie bevat een tal van leidingen en radiatoren. Een cv-ketel die op volle toeren draait kan de warmte niet kwijt wanneer het overgrote deel van de radiatoren dicht zijn. Door alle radiatoren open te draaien kan je nagaan of dit een goede oplossing is voor het probleem. Een tweede oorzaak kan een te lage pompstand zijn. Bij een te lage pompstand is de druk niet hoog genoeg om het water door de leidingen te krijgen. Het warme water komt niet (goed) door de gehele cv-installatie heen en de cv-ketel zal blijven verwarmen met een te hoge temperatuur als gevolg. Als laatste oorzaak kan een kapotte tweewegklep. Ook dan komt het warme water niet goed door de gehele cv-installatie.

  Waterpomp

  Als de waterpomp niet meer draait, maar de cv-ketel wel verwarmt, dan zal de temperatuur te hoog oplopen. Hierdoor gaat de cv-ketel in de beveiligingsmodus en geeft een storing aan.


  Er zijn twee mogelijke oorzaken waardoor de waterpomp niet draait:


  Oorzaak 1: Kalk


  Er stroomt water door de cv-ketel waardoor kalkvorming kan ontstaan. Als de waterpomp stil staat kan verkalking voor opstartproblemen zorgen. Laat een cv-ketel daarom altijd aan staan en trek de stekker niet eruit als u bijvoorbeeld voor langere tijd op vakantie gaat.


  Oorzaak 2: Defecte waterpomp


  Een defecte waterpomp doet zijn werk niet meer en kan het water niet rondpompen met als gevolg dat de temperatuur te hoog oploopt.
  Zelf verhelpen van Intergas storingscode 1

  Storingscode 1 kan dus meerdere oorzaken betekenen. Wat u zelf kunt proberen bij deze storingscode is het volgende:


  1. Ontlucht de cv-ketel boven op het toestel. Daarna kunt u het toestel testen, door de cv-ketel weer in bedrijf te zetten. Mocht storingscode 1 weer terug komen, dan is het advies de rest van de installatie te ontluchten.


  2. Bekijk of alle radiatoren open zijn. Zo niet, zet alle radiatoren van de ruimtes die verwarmd worden open (voorkeur minimaal 2 radiatoren).
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #3
  als er geen lucht oid in het toestel zit en de pomp functioneert (ff iemand de ww kraan open laten zetten en dan na 1 minuut weer dicht doen) en blijven voelen aan de aanvoerleiding word deze dan wel even heet? zet dan de nest maar op 30 dan verdwijnt de code 1 waarschijnlijk wel omdat deze via ot een lage aanvoertemperatuur vraagt
   

  Dannyn

  • #4
  Dag Marc,

  dank voor je antwoord. Hij werd inderdaad even warm en daarna direct niet meer. Ik heb nu de aanvoertemperatuur op 47 graden ingesteld op de ketel en nu blijft de ketel wel op 5 (in bedrijf) staan. Probleem lijkt daarmee verholpen te zijn. Is dit iets wat herkenbaar is bij jou? De Nest staat op 22 graden ingesteld op dit moment.
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #5
  had u de maximale aanvoertemperatuur van de ketel verlaagd dan?

  maakt u gebruik van een verdeler met pomp of zonder? plaats anders is een foto waar de gehele verdeler op te zien is
   

  Dannyn

  • #6
  De loodgieter die de verdeler aangesloten heeft op de ketel had hem op 30 gezet. Ik heb een en ander opgezocht op internet en zag dat het ophogen van de aanvoertemperatuur wellicht de oplossing kon zijn. Zie hier een foto van de verdeler

  IMG_8373.jpeg
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu