Storing Whirlpool ADG 5620 IX

EvertHongarije

  • #1
Mijn pas aangeschafte Whirlpool Vaatwasser ADG 5620 IX functioneert niet goed. Draait een paar dagen prima en dan opeens weer niet. Maakt dan programma niet helemaal af en geeft als code E6. Alle watertoevoer en afvoer nagekeken en daar zitten geen problemen. Heb de machine al 3 maal naar een reparateur gebracht maar dan doet hij het. Monteur zegt nu dat de printplaat kapot moet zijn. Heb de printplaat gedemonteerd maar zie zo op het oog niets maar ik ben geen deskundige op dat gebied. Vraag is nu of een printplaat kapot kan zijn als hij soms wel en soms niet werkt. Het enige wat mij wel opvalt is dat er onder het filter geen beschermkapje zit of is dat niet noodzakelijk? De eerdere afwasmachines hadden wel een beschermkapje dat je met een lepeltje kon verwijderen wanneer er een verstopping of bijvoorbeeld een glasscherf inzat. Heeft iemand een idee?? Bij voorbaat dank voor de reacties.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Pas aangeschaft ? Garantie ? Vermeld het volledige servicenr (begint met 85 of 86) voor meer informatie mbt deze storing.
 

EvertHongarije

  • #3
Ik heb bij een outlet zaak waar ik al eerder witgoed heb gekocht een gebruikte afwasmachine gekocht met een maand garantie. Vlak voor het aflopen trad de eerste storing op maar zoals geschreven bij de onder garantie ingeschakelde monteur werkte de machine. Is daar tot driemaal geweest en telkens werkte hij daar wel.
De laatste maal gaf de monteur aan dat de oorzaak waarschijnlijk de printplaat was en dat die reparatie inclusief de printplaat zeker € 200,- zou gaan kosten. De winkel waar ik dit meldde gaf toen aan dat hij vond dat de garantie verlopen was en wil niets meer doen.
Ik heb zelf de printplaat helemaal schoongemaakt en ingespoten met WD40 en de machine werkt nu alweer een weekje maar heeft ook alweer tweemaal de storing aangegeven terwijl het programma wel was uitgevoerd.
Hierbij het servicenummer:

113B21A3-D9B0-441B-87D0-9CA0DE51C9C2.jpeg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Wd 40 op een printplaat ?! Niet zo slim. Wd40 is een smeermiddel geen reinigingsmiddel. Bovendien licht ontvlambaar. Dat je printje niet kapot is gegaan van de wd40 is eigenlijk een wonder.

16481129330444056854452219141564.jpg


E6 is maar de helft van de code. Er hoort ook eeb f met een cijfer voor te staan. Controleer dit eerst of het is F6 maar dan geef je me foutieve informatie.
 

EvertHongarije

  • #5
Misschien heb ik de code fout vermeld want mijn whirlpool geeft geen codes maar uitsluitend piepjes en een flikkerend ledje. Geeft bij het afbreken van het programma één piepje pompt dan af en het ledje flikkert 6 maal. Monteur gaf als oorzaak watertekort aan en dat heb ik vertaald naar F6 maar dan waarschijnlijk een fout van mij en is het E6. De printplaat zit in een soort cassette en voordat ik hem weer heb ingebouwd was hij kurkdroog. Ik nam aan dat er contacten vuil waren omdat de machine soms na flink schudden wel startte. Ook werd in het forum gesuggereerd dat er misschien ergens een draad breuk kon zitten
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #6
Mijn foto verteld hoe je de storings code kunt herkennen. Dus f6e1 of f6e0 of f6e4. Lees wat er staat en vertel me wat voor code je vaatwasser geeft.
 

EvertHongarije

  • #7
Misschien was ik niet duidelijk genoeg maar mijn Whirlpool heeft geen display dus ik kan ook geen code aflezen. Dit type geeft ook geen voortgang van het programma weer. Piepjes en ledjes zijn de enige indicaties.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu