Storing tuinverlichting

Techniekkoops

  • #1
Hoi allen,

Ik had telkens dat de aardlek schakelaar er uit klapte, dit bleek de buitenverlichting te zijn. Er was een kabeldoos in mijn straat kapot deze vervangen. (Straat moest er uit voor groot deel.) en verlichting werkt weer. Ik had echter altijd een automatische schakelaar, tussen de stekker en stopcontact. En deed het licht aan met afstandsbediening. Dit werkt nu niet meer. Dan klapt de zekering er weer uit. Ik heb van alles geprobeerd nieuwe schakelaars, zie foto maar die doen het gewoon. Mijn buitenverlichting doet het alleen, als ik de stekker met ingebouwde aan uit knop rechtstreeks in het stopcontact doe. Van binnen uit met afstandbediening dan klapt de zekering alles eruit. Iemand een idee/ oplossing? Gr. Jan

 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Doet de schakelaar het wel wanneer er niets op ingeprikt zit? Dus enkel deze schakelaar in de wcd doen en met afstandbediening aanzetten zonder dat er iets op aangesloten zit.
 

Techniekkoops

  • #3
Ja dan brand het lampje wel rood. De stroom klapt er pas uit als ik het knopje omzet van de stekker van de buitenverlichting. Schakelaar met stekker erin blijft de stroom erop zodra ik heb aan zet klapt die eruit.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Dan lijkt het of er toch ergens nog iets niet lekker zit in het circuit van de verlichting. Vocht is mijn vermoeden.
 

Techniekkoops

  • #5
Wel apart dat dit alleen opspeeld, als ik de schakelaar er tussen heb en aanzet. Stekker in wcd zonder schakelaar ervoor, dan werkt de verlichting goed. Is dat dan niet raar? Met schakelaar er tussen zodat ik, vanaf de bank met afstandbediening de boel aan kan doen werkt niet meer. Heel apart daarvoor werkte dit top en er is niks veranderd verder.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu