Storing RFT zender - twee ventilarieboxen

Gerbenbbb

  • #1
Beste klussers,

In ons huis hangt een mechanische ventilatiebox van Itho Daalderop met ingebouwde vochtsensor. Deze wordt aangestuurd door bijbehorende RFT sensor.
Dit systeem bevalt prima, en daarvoor ook de in uitbouw badkamer een tweede box geïnstalleerd voor de ventilatie aldaar. Het is in de uitbouw, dus plaatsen op dezelfde box was niet mogelijk. Ook deze box wordt aangestuurd door een RFT sensor.

Het eerste jaar ging dit prima samen (achteraf verbaasd mij dit). Tegenwoordig reageert de zender in de badkamer niet meer correct. Het knopje 'zachste stand' laat de ventilator een maximaal draaien.

Wanneer ik de zenders loskoppel van de boxen en eentje koppel. Dan is er geen probleem. Wanneer beide zenders weer aan hun eigen box zijn gekoppeld dan reageert het niet meer correct.
Op de één of andere manier beïnvloeden ze elkaar. Ik kan, zover ik kan zien, niet een kanaal selecteren. Dit zou het probleem verhelpen vermoed ik.

Is er een (andere) mogelijkheid om beide boxen met een eigen RFT sensor te blijven bedienen?

Hartelijke dank voor jullie reactie.
 

Gerbenbbb

  • #2
Vanavond er nog even over nagedacht en gekeken, opeens had ik een (sullige) oplossing. Vanmiddag leek de box het goed te doen, maar had de andere afstandbediening gekoppeld. De bediening van de harde en zachte stand doen het dan prima.

Bij de oorspronkelijke is de batterij vervangen. Wellicht is het bedieningspaneel er omgedraaid opgekomen en werkt de A-stand niet meer (In de tussentijd kapot gegaan). Het paneel gedraaid en de box reageert correct:roll: op harde en zachte stand.

Het automatisch aanslaan bij optie A werkt dus niet. Hij springt op pakweg 25% van de toeren. Omdat ik er vanuit mag gaan dat het signaal wel wordt doorgegeven is het probleem de ingebouwde sensor. Deze reageert niet op luchtvochtigheid, of geeft dit niet goed door.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu