Storing met vaatwasser GSI6587 LED knippet 6x

Robiris

  • #1
Hallo daar,

Ik heb een storing met m'n vaatwasser GSI6587 (nr 854665801710). De vaatwasser is deze week tijdje afgesloten geweest van het water en nu start hij niet meer goed. Als ik een programma start begint hij water weg te pompen (is dit normaal?) en daarna knippert de LED onder startknop 6x nu las ik elders dat dit betekend water tap closed. De kraan staat open en er staat druk op, is mijn waterslot nu kapot of is dit te resetten of te omzeilen? Ben zelf onderhoudsmonteur dus kan wel iets hahaha. Is het waterslot open te maken?

Mvrgr

Willie
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je had geen merk gezegd zal wel een Bauknecht zijn en op ons forum geven ze deze fout aan.

F6:6 X knipperen is een signaal dat de kraan dicht zit.
is meestal "geen watertoevoer".
Door o.a. een verstopt zeefje, maar ook nog wel eens door een defecte kraan, en een zeldzame keer door een defecte aquastop (die aan de slang vast zit).
--------------------------------
De beste controle om de aquastop te testen is, de grijze kast erom heen los te nemen, (zit geklikt)de slanklem losmaken en de slang voorzichtig van het ventiel te trekken. Zet een emmer onder het ventiel en schakel de machine in. Het programma start met pompen en even later moet de machine water nemen, maar nu in de emmer omdat de slang los is. Komt er geen water heb je de zekerheid dat de aquastop defekt is, mits de rode bedieningsstift van de lekstop in de onderste positie staat, dus dat er geen water onder de witte vlotter ligt. De aquastop bezit een dubbel ventiel, is er een defekt kan het andere wel open gaan maar komt er toch geen water uit. Compleet vervangen is dan de remedie.

controleer ook eens als er geen water op de bodemplaat ligt
 

Robiris

  • #3
De grijze huls is eraf maar de slang lijkt erop geperst en zit niet met een slangeklem, de slang kan ik dus niet verwijderen. Onder de witte schijf zit geen water want zo gauw ik de schijf bedien gaat de mach pompen en knippert de led 2x. Weet jij zo op welke klemmen (stekker) de waterstop zit aangesloten dan kan ik mss meten of daar wel spanning op komt of wat werstand van de waterstop is.. Ik kan het geheel natuurlijk ook aansluiten zonder waterstop op eigen risico en een losse waterstop erbij maken

Mvrgr

P.S oh ja het is idd een Bauknecht :oops: :oops:
 

Johnie

  • #4
Onder op de print van de vaatwasse benden in de machine staat wv1 dat is het waterventiel
 

Robiris

  • #5
Heb gemeten en mijn waterslot is sowieso naar de haaien, ik meet een weerstand van 16 ohm en dat voor een spoel van 220V kan nooit want zou ongeveer 14A opleveren. Alleen ben ik bang dat er hierdoor nog meer kapot is gegaan want op de print meet ik op die uitgang maar een paar Volts. Iemand enig idee wat zo'n print kost? Anders lijkt het me beter voor een nieuw app. te gaan. Slang van €80,= en dan de print nog afgezien van evt inbouwkosten. De mach is bijna 10 jaar oud en word redelijk intensief gebruikt dus ja wanneer dient volgende probleem zich aan.................
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu