storing in Bauknecht WA9550 wasmachine lawaai

A

Anonymous

Gast
  • #1
Tijdens het wassen begint de machine van tijd tot tijd een hoop lawaai te maken. Het klinkt als een wild klapperend en sproeiend relais. Dit wordt ook bevestigd door storingen op de radio.
Ik dacht eerst aan de schakelklok, maar die doet rustig zijn werk. Een keertje draaien met geopende bovenkant (zeer voorzicht uiteraard) leverde niets op.

Overigens werkt alles ogenschijnlijk normaal, al heb ik mijn twijfels over het waterniveau en het wasresultaat.

Kent iemand dit probleem?

Dank,
Michel.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Zo te lezen denk ik aan de koolborstels van de motor, als deze bijna op zijn gaat de motor nogal vonken hetgeen te horen( en te zien ) is.De koolborstels zijn door het losmaken van de voorkant van de machine te bereiken, maar dit is niet erg gemakkelijk. Advies, in dit geval kun je beter een monteur bellen of een technische kennis en de koolborstels evt vervangen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Bauknecht WA9550
Michel
05-11-2004 11:33

Bedankt voor de reactie, maar dit lijkt me niet zo waarschijnlijk. Meestal treedt het geklapper op wanneer de motor stil staat. Dan heb je je een seconde of 10 lawaai, en als het weer stil is hoor je een klik en begint de machine zonder protest te draaien. Het klapperen gepaard met het aan-en uitschakelen van een of andere magneet, aan het zoemende geluid te horen Elders lees ik over de water-sensor (of hoe je zoiets ook noemt), maar de watertoevoer lijkt ook geen verband te houden met het geluid. Uit de tijdstippen leid ik af dat het misschien met de thermostaat te maken heeft. Daardoor zou het kunnen dat het verwarmingsrelais staat te klapperen. Is dat logisch? Waar kan ik die sensor/thermostaat vinden?

Michel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu