Storing Bauknecht vaatwasser type GSX 4756/4 TW lange piep

Hpdavids

 • #1
Hallo allemaal,

Mijn vaatwasser is sinds vanmorgen in storing. Na wat google werk kwam ik op deze website uit. De reacties hier zijn, voor zover ik heb kunnen zien, altijd behulpzaam. Daarom ook mijn probleem hier.

Mijn vaatwasser is dus een Bauknecht type GSX 4756/4 TW
met Servicenummers 8546 756 01510 / 33 0035 011156
Sinds vanmorgen is mijn vaatwasser in constante storing. Ik heb reeds de voorkant er af geschroeft (inbouw). Er ligt nergens water.

De storing die ik krijg is een lange constante piep wanneer ik een programma kies. De pomp begint te draaien en stopt na een seconde of 30. De piep blijft echter doorgaan, en na het pompen gebeurt er ook niets meer.
Bij het opentrekken van de deur blijkt het snelprogrammalampje (40 graden) te knipperen (ca 1x aan/uit per seconde) en het normale programma (65 graden) continue te branden.
Wanneer ik de deur weer gewoon dicht doe na deze constatering heb ik korte piepjes en knippert het spoelprogramma lampje.
Wanneer ik de foutmelding reset (5sec start indrukken na uit/aan) herhaalt het proces van de lange, onafgebroken piep zich.

Zijn er suggesties waar ik naar kan kijken? Of wordt het na 5 jaar al tijd voor een nieuwe?

Bij voorbaat dank.

Peter
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henny

  • #2
  Een combinatie van een knipperende programmaled en een continue brandende led, kom ik niet tegen in de foutcodelijst.
  Indien programmaled van P1 knippert (F3), geeft dit een probleem met het verwarmingssysteem aan.
  Let anders eens op het aantal knipperingen van de startled of een bepaalde frequentie van de biepjes.
   

  Hpdavids

  • #3
  Henny, bedankt voor de reactie.
  Ik zal morgen nog eens kijken wat er precies gebeurt, maar voor zover ik heb kunnen zien branden bij de continue piep de 65graden en startled continue en de 40graden led is regelmatig aan het knipperen. De pieptoon is dan constant. Pas na uit en aan gaat hij piepen en is alleen de startled gerelmatig aan het knipperen (en brandt spoelen).
  Nogmaals bedankt voor de reactie en ik ga morgen maar eens een filmpje ofzo maken :)
   

  Hpdavids

  • #4
  Wow.. een hele maand later dan geplanned.. Dat krijg je bij het switchen van internetprovider blijkbaar...

  Maargoed, ik heb op mijn website een filmpje geplaatst, gemaakt met mijn mobiele telefoon, van wat ie doet..
  Hij gaat dus aan, begint met piepen en pompen, de pomp gaat uiteindelijk uit, de piep blijft doorgaan. Bij het opendoen zie je ook de lampjes knipperen.. Kan men hier wat mee?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  De link doet net als de vaatwasser, niets dus.

  Gezien uw omschrijving denk ik toch aan water op de bodemplaat, het hoeft maar een klein beetje te zijn wil de machine de beschreven symptomen veroorzaken.
   

  Hpdavids

  • #6
  Link werkt niet meer

  Direct linkje naar het filmpje.. gaat dat beter?

  En de bodemplaat is kurkdroog :(
   

  Witte Hond

  • #7
  De storing geeft aan dat de machine een afvoerpompfout heeft. Controleer de waterindicator in je zeef eens goed. Dit is het het zwarte rooster dat je ziet zitten, als je de zeven hebt verwijderd. Deze moet helemaal schoon zijn, als deze smerig is zal de machine denken dat er nog steeds water in de machine zit, met als gevolg storing.
   

  Hpdavids

  • #8
  Top! Ik kruip gelijk mijn vaatwasser in.. begin een beetje zat te worden van afwassen :)
  Ik kom zsm terug met reactie
   

  Witte Hond

  • #9
  Je kunt hem eventueel nog vrij simpel nameten, verwijder de stekker W1 van je print onder (stekker met 3 grijze draden).

  De twee buitenste contacten moeten gemaakt zijn als de vaatwasser leeg is. Dus met een ohmmeter nameten, je meet dan 0 ohm.

  Meet je tussen het middelste draad en het meest rechtse draad 0 ohm, dan zit de waterindicator verstopt (hij denkt dat er water in zit), en zul je deze of schoon moeten maken, of moeten vervangen.

  Wel eerst de stekker eruit halen als je gaat meten!!!
   

  Hpdavids

  • #10
  Even uh.. 'het zwarte rooster wat je ziet zitten als je de zeven hebt verwijderd', gaat dat om het kleine zwarte roostertje aan de zijkant dan? Die lijkt (van buiten) in elk geval schoon.. moet nog even uitvinden hoe ik hem kan verwijderen :)

  Dat nameten kan ik ook wel even doen.. zodra ik mijn voltmetertje weer terug heb (buren die dingen lenen.....)
   

  Hpdavids

  • #11
  Ik heb even gemeten met een Ohm meter, tussen de buitenste 2 heb ik een met bij een nauwkeurigheid van 200 Ohm een meting van 0,5. Ik meet hier dus een 100Ohm weerstand. Tussen de middelste en om het even welke draad ernaast meet ik niets.

  Toch dat zwarte kleine roostertje rechts onder mijn afvoerroosters eruit zien te pielen dan? Tips/suggesties hoe ik dat het beste kan doen?

  Bedankt :)
   

  Witte Hond

  • #12
  Nee je waterindicator zal dan goed moeten zijn, je meet dan namenlijk 0 ohm en geen 100 ohm.

  Dus dan zal er waarschijnlijk een fout in je electronica zitten, er van uit gaande dat er inderdaad geen water in je kuip staat.

  Controleer eventueel je print op doorgebrande sporen, of losgebrande contacten.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu