Storing Bauknecht vaatwasser, model GSF 1471

Edwin73

 • #1
Wij hebben een Bauknecht GSF1471, ca 5 jaar oud, Servicecode 8546 147 01710. Die geeft nu een storing, waarbij het lampje telkens 2 keer knippert, dan even uit blijft en dan weer 2 keer knippert enz....

resetten heeft geen effect (hij lijkt even te pompen en stopt dan, maar het lichtje blijft knipperen). Ook de stroom eraf halen biedt geen soelaas. Het programma is teruggesprongen op spoelen en is ook niet meer aan te passen.

Ik heb al even op dit forum gezocht, (errug handig trouwens, komt zeker in m'n favorieten) maar kan deze fout nergens terugvinden. Ik hoop dat iemand kan helpen.

alvast bedankt
Edwin
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henny

  • #2
  Storingscode F2 is al vaak op het forum besproken.
  Het wil namelijk zeggen dat er een lekkage naar de bodemplaat toe heeft plaatsgevonden.

  Verwijder de kunststof plint en hierna de metalen plint van de machine en controleer de bodemplaat op lekkage.
  Na het verwijderen van het water (machine schuin houden) een programma starten en controleren waar de lekkage vandaan komt.
   

  Edwin73

  • #3
  Okee, ik had 'm niet gevonden (maar wist ook niet dat je dat een F2 storingscode noemt). Heb je instructies gevolgd, maar kon niet zien waar de lekkage vandaan komt. Na het schuin houden startte in ieder geval het programma weer, maar hield er na een tijdje mee op.

  Daarna knippert 'ie 6 keer (code F6, gokje :) ). Daar heb ik al ff op gezocht, maar dan kom je op doormeten van kabels en koolstofborstels vervangen. Ik ben bang dat dat m'n pet te boven gaat. Dat wordt een monteur bellen.

  Maar bedankt voor de snelle reactie!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu