Storing Bauknecht GSX 4756 opgelost!

Hansemans

  • #1
Met dank aan iedereen die informatie op dit forum heeft geplaatst, hebben we zelf onze Bauknecht vaatwasser kunnen repareren.

Ook wij hadden in eerste instantie last van de storing dat de machine na het spoelen bleef piepen. Na ontvetten was dat opgelost, maar kregen we het probleem dat de machine bij het pompen steeds meer lawaai ging maken (een soort jankend geluid).
Onderin de machine kijkend, zagen we daar vuil op de bodemplaat liggen wat lekkage uit het circulatiepomphuis (b)leek te zijn. Dit onderdeel hebben we via internet besteld voor vier tientjes en toen hebben we op een schone zondagmiddag de machine onder het aanrecht weggetrokken, op zijn kant gelegd en het circulatiepomphuis vervangen.
Daarvoor moeten drie slangen losgekoppeld worden, en verder gaat het het makkelijkst als je de motor van de achterwand afschroeft, je hebt dan motor plus pomphuis los uit de machine.
Het pomphuis vervangen was vervolgens eenvoudig, de slangen hebben we weer terug gezet (goed vastklemmen!)

De machine is nu weer fluisterstil!

:!: Let op: Het frame van de machine is echt vlijm en vlijmscherp. Als je er naar wijst heb je al een snee in je handen. Het heeft ons enkele pleisters gekost, maar het was het wel waard! :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Netjes gedaan :prima:

Bedankt voor het compliment.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu