Stopcontact koude lucht

Rened80

  • #1
Een jaar of vijf geleden zijn mijn voorzetwanden vervangen en ook alle elektriciteit. Hierna voelde ik al dat er koude lucht uit de stopcontacten kwam.

Afgelopen jaren zie ik in de hoeken waar de stopcontacten zitten vochtplekken ontstaan door condensvorming.

Ik heb als tip gelezen om de randen van de contactdozen dicht te kitten met acrylaatkit, maar er blijft dan door de gaatjes van het stopcontact koude lucht komen. Ik vraag me af of er een manier is om in de contactdoos iets te isoleren bijv met steenwol etc. Heeft iemand hier ervaring mee?
 

Bart_WRX

  • #2
Als het allemaal hollewand inbouwdozen betreft, zou je ze eruit kunnen halen, voor zo ver je kunt het gat vol duwen met glas/steen wol. Daarna je hollewand dozen weer terug plaatsen en opnieuw afmonteren.

Zo zou ik het doen, maar misschien heeft er iemand een beter idee?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Eerst eens opzoeken waar die koude lucht naar binnen kan komen. Je kan die spullen wel vrij van tocht maken maar dan zal die koude lucht toch ergens naar binnen komen.
 

Poster

  • #4
Als de koude lucht door de gaatjes komt, dan staat er in de pijpleiding een luchtstroom, of in de dozen zijn enkele aansluitingen/gaten open, waar dus de wind via de wand en doos naar binnen stroomt, wcd eruit en de dozen van binnen winddicht maken, door de electra pijp lijkt mij haast niet mogelijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu