Stofzuiger-principe werkt niet

Skiertje

  • #1
Goedemiddag allemaal,

Ik ben nieuw op het forum. Ik heb al het een en ander gelezen hoe je d.m.v. een stofzuiger aan de ene kant van de leiding een draad kan trekken. Toch loop ik tegen een aantal problemen aan. Het begint dat ik geen loze leidingen heb. Door de leiding liggen 2 draden. Hier moet een 3de kabel bijkomen (een UTP-kabel). Nu heb ik al het stofzuiger-principe geprobeerd. Dit gaat prima. Stofzuiger aan de buis, aan de andere kant een dunne draad invoeren. De draad gaat prima in de buis maar komt er aan de andere kant niet uit. Als ik de draad er vervolgens weer uittrek is hij helemaal opgekropt/door de knoop. Hoe kan ik dit verhelpen?

Ik hoor graag van jullie!
Mvrgr,
Jasper
 

StefanD

  • #2
Enige wat ik kan bedenken is dat er in de leiding nog een lasdoos zit en dat de draad niet verder dan de lasdoos komt en daar opgekruld raakt.

Wat voor draden liggen er al in de leiding?

Een draad bijtrekken is meestal lastig. Makkelijker is vaak om de bestaande draden er ook even uit te trekken (en dan meteen een trekdraad meetrekken) en vervolgens de drie draden tegelijkertijd te trekken.
 

Skiertje

  • #3
Hoi,

Denk het niet. Volgens mij is het een complete leiding zonder lasdoos. Zou namelijk niet weten waar en waarom en een lasdoos tussen de leiding van de meterkast naar onze slaapkamer ligt. Het is volgens mij een directe leiding naar de slaapkamer.

De draden eruit halen is geen optie omdat ze gebruikt worden; 1 Coax kabel en 1 telefoonkabel.

Nog tips? :)
Bedankt voor je snelle reactie!

Gr,
Jasper
 

StefanD

  • #4
Misschien zou je tijdelijk even kunnen stoppen met het gebruiken van de draden?
 

Skiertje

  • #5
Gaat niet lukken. Kabels zitten vast in de muur als ze de leiding uit komen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Heb je het met een nylon trekveer geprobeerd?
 

Leensen

  • #7
Ik zie echt geen andere mogelijkheid dan die andere 2 kabels terug te trekken (gelijk trekdraad aan vast maken) en dan de 3 kabels proberen er door te trekken. Hoewel ik eigenlijk niet denk dat het gaat passen (er van uit gaande dat het een 16mm buis is.

Maar goed, als dat geen optie is, dan kun je altijd nog Wifi overwegen :wink:
 

Confidence

  • #8
Gevoelsmatig gaat het niet lukken om die drie kabels in de buis te trekken ook niet als je ze er alle drie tegelijk in trekt.

Je moet geluk hebben dat het een hele rechte buis is maar die kans is heel klein.
 

Klus-opa

  • #9
Ik zou de telefoondraad gebruiken als trekdraad en daarmee een netwerk kabel trekken....

Wel goed insmeren of inspuiten met WD40 anders wordt het te stroef.

Voordat je mij tot zot verklaard, zoek eerst eens uit hoe een netwerk werkt.
Die gebruikt namelijk maar 4 van de 8 draden. Daarom zijn er ook speciaal stekkers te verkrijgen die dus via een kabel 2 aansluitingen creëren. Maar uiteraard kun jezelf ook een ongebruikt aderpaar pakken en daar de telefoon op aansluiten. Dan heb je die ook weer boven
 

Skiertje

  • #10
Hallo allemaal,

Het is gelukt! Ik heb de oude telefoondraad doorgeknipt en naar beneden getrokken met de nieuwe UTP-kabel eraan inclusief een ander draad. Vervolgens met het andere draad weer een nieuwe telefoondraad naar boven getrokken.

Bedankt allemaal, hierbij kan het topic op slot ;-)
Gr,
Jasper
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu