Stofvrij schuren.

Annelies46

  • #1
Ten eerste weet ik niet of het onderwerp in de juiste rubriek staat, maar het het heeft in ieder geval met verven te maken :) .
Omdat ik vrij veel verf, m.n. in huis ben ik rond aan het kijken of er (betaalbare) mogelijkheden zijn om stofvrij te schuren.
Een externe stofafzuiger is een mogelijkheid. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet ik op letten? Heb nu een deltaschuurmachine van een "groen" merk, waar de stofafzuiging te wensen over laat.
Bv. is elke stofafzuiger te gebruiken i.v.m. de diameter van de slang?

Las op internet dat een finse producent van schuurpapier claimt om stofvrij te kunnen schuren met het door hun ontwikkeld systeem, waarvan ik de naam niet mag noemen. Heeft hier iemand ervaring mee?
In Nederland is hier weinig over te vinden m.b.t. de schildersbranche.

Wellicht zijn er ook nog andere mogelijkheden, die ik over het hoofd zie. Tips en reacties zijn welkom.
 

SchilderMan

  • #2
Nat schuren eventueel?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Echt stofvrij schuren kunt u allen met professionele apparatuur.

We noemen hier geen merken, maar er is er maar 1 die door 99 van de 100 schilders wordt gebruikt. Kijk maar even in uw Pb.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Annelies46 schreef:
Bv. is elke stofafzuiger te gebruiken i.v.m. de diameter van de slang?
In ieder geval niet een normale stofzuiger, want door het schuurstof slijt de motor erg snel. Een bouwstofzuiger met stopcontact waarbij de zuiger automatisch gaat lopen is het handigst.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Lekker, zolang je bezig bent die herrie van een stofzuiger om je hoofd. Binnenshuis zou ik nooit met een machine schuren. Het stof en de herrie.
In je ene hand een beetje natte spons en de andere hand het schuurpapier.
Na het schuren alles even goed schoonmaken en geen schuurwater achterlaten.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Heel goed alternatief, u heeft helemaal gelijk...als tijd geen rol speelt.

Met de hand schuren veroorzaakt net zoveel (omgevings) stof als licht machinaal zonder stofzuiger( ik stond er ook van te kijken, maar een demo bij een fabrikant van topschuurmachines gaf onomstotelijk bewijs.

Met de hand schuren geeft een minder egaal glad resultaat dan met de machine: uw hand heeft eenvoudigweg niet de vorm van een stugge schuurzool, of u zou een schuurblokje moeten gebruiken.

Bij elke schuurmachine die u aanschaft staan 2 aanbevelingen: adembescherming ( stofmasker ) en oorkap ( gehoorbescherming).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu