Stoelhoekjes en dubbele gipsplaatwand. welke pluggen?

TheovH

  • #1
Ivm montage van een vaatwasser wil ik een bedekkingspaneel vastzetten aan de muur. Dit bedekkingspaneel dient ter ondersteuning van het keukenwerkblad. De stoelhoekjes zijn mijn inziens voornamelijk bedoeld om het paneel op zijn plek te houden. De achterwand is van dubbele gipsplaat. Kan ik voor de montage van die stoelhoekjes metalen gipskartonpluggen gebruiken? Bijgevoegd een bouwtekening om e.e.a. te verduidelijken. Betreffende stoelhoekjes zijn aangegeven met pijlen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou ipv de stoelhoekjes tegen de wand een lat of balkje monteren met hollewand- of universeelpluggen.
 

TheovH

  • #3
Een lat of balk is idd een mooie oplossing. dan wordt het gewicht/belasting van het werkblad beter verdeeld over de achterwand t.o.v. een stoelhoekje. Moet ik alleen nog wel even kijken of ik genoeg ruimte heb aan de achterkant. Niet al te dikke balk nemen dus. Dank voor de tip IJkenhout!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Het hoeft geen balk te zijn hoor, een dun latje van 1,5x1,5 cm is voldoende.
Lijm de lat ook even vast met bv polimax en dan 3 schroefjes met universele pluggen is voldoende.

Het heeft verders niets te dragen.
 

TheovH

  • #5
Inbouwdiepte van de vaatwasser is 555mm (excl. frontpaneel) mm. Diepte van keukenkastje ernaast (excl. deur) is 570 mm. Dan is er dus precies 15mm over achter de vaatwasser. Dat is er geen speling meer. Dat durf ik niet aan ivm afstellen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Een latje van 20 x 10 mm mag ook hoor. :wink:
 

TheovH

  • #7
:oops: oh natuurlijk! Dus tussen het werkblad en bovenkant lat hoeft alleen montagekit (polymax) en geen schroeven. Dan kan de lat idd dunner.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Ik had begrepen dat het aanrechtblad op het latje kwam te rusten, zoals u het voorstelt heeft een latje weinig zin, het blad "hangt" dan nog in het luchtledige.
Het latje met drie schroeven vast zetten op de muur met kit tussen muur en latje zet het blad vast, eventueel tussen blad en latje ook een beetje kit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu