Stihl bladblazer BG86

Bart1958

  • #1
Goedemorgen,

Wij zijn in het bezit van een (perfect lopende) Stihl BG86 bladblazer. Vorige week was het plotseling niet meer mogelijk om gas te geven, maw de handbediende gasknop was lam. Het euvel blijkt te zitten in een afgebroken veertje aan het gasklepje van de carburateur. Dit veertje van een paar cent is niet los te koop en het vervangen van de carburateur komt op ruim 150 euro.........te gek voor woorden eigenlijk.
Heeft iemand enig idee ?.
In Engeland is er voor dit euvel een speciale reparatieservice, 30 Pond.......helaas heb ik niet de tijd om het ding op te sturen daar de bladeren zich in hoog tempo opstapelen en dat is op 2,5 ha niet echt fijn.

Groeten,

Bart
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Tja, als de fabrikant geen andere mogelijkheden biedt dan wordt het moeilijk. Dat is nu eenmaal tegenwoordig de tendens: compleet vervangen van delen van apparatuur. Alleen als je toegang hebt tot enkelvoudige onderdelen kun je goedkoper uit zijn. Bijv. bij witgoedreparatie wil het wel eens lukken alleen een IC'tje op een printplaat te vervangen. Voor de meesten is dat niet weggelegd en moet je een complete printplaat vervangen. En die zijn duur...

Je zou kunnen beginnen met een foto van het veertje (en evt. van de carburateur), misschien weet iemand een alternatief.

Trouwens wel toevallig: ik zag op 'Radar' dat er daar iemand precies hetzelfde probleem heeft!
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik bezit een BG85 (vorige model). Heb gelijk even gekeken voor je, want volgens mij is de motor en carburateur hetzelfde. Stihl staat er om bekend dat alles los te vervangen is.

Het veertje zit aan de onderkant van de carburateur, dus niet aan de kant van waar het gaskabeltje aan het asje zit. Op de onderdelenlijst van mijn BG85 staat het veertje gewoon los genoemd. Zie nummer 2 op bijgevoegde foto.

Het is een torsieveertje van de meest simpele soort. Ik schat in dat (als je er niet aan kan komen) met een veertje uit een balpen en een klein tangetje een vervangend exemplaar kan fabriceren. Maar mijn voorkeur zou uitgaan naar een origineel veertje.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu