Stift van klink verwijderen

GuidoS

  • #1
Ik denk in ieder geval dat het stift heet. Ik probeer het slot van de voordeur te vervangen wat in principe allemaal goed ging, cilinder eruit, schildjes eraf, klink eraf, alles zit los. Maar de stift waar de deurklink aan vast zat weigert los te gaan. Ik heb hem al ingespoten met wd40 en een dagje laten rusten maar dat lijkt weinig te helpen. Met de waterpomp tang is hij niet los te krijgen. Verder hangt de pin wel los, er is beweeg ruimte, maar hij komt er gewoon niet uit. Ik kan hem er alleen niet uit slaan want de andere kant zit dicht.

Ik zal wat foto's toevoegen om het verder toe te lichten.






Als jullie nog meer plaatjes of informatie nodig hebben om mij verder te helpen dan hoor ik het wel. Alvast bedankt
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Dit is volgens mij een wisselstift met een "tuimelplaatje" als je googlet op wisselstift komt die voorbij. Dat plaatje moet terugkantelen.
Ze kunnen behoorlijk vast zitten door oxidatie, imal werkt beter dan wd40.
 

GuidoS

  • #3
Bedankt voor je reactie, dit lijkt inderdaad te zijn wat ik heb. Alleen het plaatje waar je het over hebt zie ik niet. Ik kan niks vinden om om te buigen. Heb al wat zitten googlen maar ik kan nergens vinden hoe ik zo'n stift eruit krijg.

Ik krijg het vermoeden dat dit een wisselstift met schroefdraad. moet ik de stift dan ronddraaien met de waterpomp tang om hem los te krijgen ofzo? Want meegeven doet ie niet echt, en om nou lomp geweld te gebruiken lijkt me ook niet de juiste aanpak.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Moer die er omheen zit geheel verwijderen, daarna kun je bij sommige types (en ik denk deze ook) de 2 delen tov. elkaar verschuiven.
Meestal eerst even iets naar achteren duwen en dan 1 deel er uit halen en daarna kun je de ander er ook uithalen.

suc6

Gerrit
 

GuidoS

  • #5
Bedankt Gerrit,

Ik ga het even proberen, klinkt logisch:-)
 

GuidoS

  • #6
Super Gerrit,

Ik heb die moer verwijderd en vervolgens kon ik met een beetje wrikken hem eindelijk los krijgen. Het moest een beetje in een soort schaar beweging staan voordat ie los kwam. Hij is er iig uit, bedankt!
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Mooi dat het gelukt is.

Je komt nu vaak die tuimelhaakjes ed. tegen maar persoonlijk vind ik dit toch wel een van de mooiere oplossingen.

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu