Steunpilaar erker doorgeroest

Aronb

  • #1
We hebben de kozijnen laten vervangen ivm rottend hout, echter de stalen steunpilaar van de erker is ook ernstig aangetast.
Nu wil ik de paal gaan vervangen voor een dikwandige RVS koker/pijp. Gedurende de vervanging de erker opvangen met een krik.

Heeft er iemand verdere tips om dit zo makkelijk mogelijk uit te voeren.




persoonlijke info verwijderd - mod
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Makkelijkste: Laten doen.

Is die krik sterk genoeg om de dragende functie over te nemen?Ik zou persoonlijk de heleboel afstempelen.
En waarom rvs gebruiken? dat roest onzichtbaar door, vandaar dat je het bv in zwembaden niet mag gebruiken voor ophangingen.Laat dei steun iig uitrekenen door een construkteur.
 

Poster

  • #3
De boel goed ondersteunen met constatiels, u kunt RVS gebruiken of dikwandig staal, letwel bij RVS op de grote kosten, dikwandig RVS is behoorlijk aan de prijs, (heb ik veel verwerkt voor glijpalen bij de brandweer) ,misschien bij een RVS verwerkingsbedrijf kijken voor een reststuk.
RVS 316 is van voldoende kwaliteit, en roesten is voor altijd over, maar dikwandig staal, goed geconserveerd/gegalvaniseerd, gaat een levenlang mee, en verminderd enorm de kosten.
 

Aronb

  • #4
RVS kan ik w.s. via de baas goedkoper aankomen. Staat mooier en hoeft niet geschilderd te worden. Waar ik nog mee zit is de stenen vensterbank, deze ga ik denk ik inslijpen aan de raamzijde zodat de koker langs die kant er in kan steken. Dit ivm het liever niet teveel breken van het plafon, en het lassen aan de bestaande stalen platen. Ramen uiteraard goed afplakken voor het slijpen.

Is er qua draagvermogen nog een groot verschil tussen staal en RVS?
 

Poster

  • #5
Qua draagvermogen zit er een enorm verschil bij dezelfde dikte staal/RVS, maar daar zijn tabbellen voor, gebruik wel een goede overgangs electrode bij het lassen, van RVS/staal b.v. 309L, en de lasnaad goed conserveren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu