Steunbalken veranderen van richting

Mangofloof

 • #1
Hallo,

Wij zijn momenteel bezig met het renoveren van ons huis. Binnenkort komt de dakwerker om het dak te renoveren.

Momenteel zijn onze voor- en achtergevel verbonden met trekijzers, dus ijzeren kabels die middenin onze zolder lopen. Hierdoor kunnen we momenteel geen leefbare ruimte maken van onze zolder.

De dakwerker heeft hiervoor een metser ingeschakeld en hij zou deze kabels onder de zoldervloer kunnen verwerken.

Bij het openbreken van deze vloer is dit voor 1 zo een kabel geen probleem. Maar voor de andere (wat denk ik vroeger een schuur was) hebben ze de balken in de andere richting gestoken. Dus in plaats van in de richting van de kabels (van voor- naar achtergevel) in verkeerde richting (van links naar rechts).

Hierdoor kan de metser de kabel niet verlagen omdat deze balken in de weg gaan staan.

Een steunmuur zou een oplossing zijn die samen doorloopt met de steunmuur van het andere gedeelte. Maar ik vrees ervoor das de vloer onder deze eventuele steunmuur te zwak gaat zijn (de garage zit hier vlak onder).

Of zou dit toch mogelijk zijn? Of heeft iemand een andere oplossing?

Alvast bedankt!

Groetjes Rina

(Ik voeg alvast een foto toe van de eene kabel die goed gaat komen op zolder, de tweede foto -deze met de ladder- is een van de balken die verkeerd lopen) 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Schakel een constructeur in.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu