Stenen wandpanelen (EPS) oplossing voor deurtje?

HHawk

  • #1
Beste mensen,

(ik zat in dubio in waar ik dit onderwerp moest plaatsen, dus uiteindelijk maar voor behang gekozen, dus als dit niet goed is... Excuses)

Ik wilde in mijn kantoor altijd al van die stenen (look) wandpanelen. DIt zijn van die panelen die je ook wel eens op TV ziet. Hoe dan ook; één muur heb ik inmiddels volledig af gekregen (zie laatste foto). Ondanks dat ik geen uitstekende klusser ben, ben ik wel tevreden met het resultaat.

Aangezien ik nog een aantal wandpanelen over had, wilde ik ook het muurtje doen onder het schuine dak. De eerste heb ik al op maat gemaakt (linkerkant komt een kabelgoot, vandaar dat het niet doorloopt), echter zit ik met een klein probleem. En ik weet niet hoe ik dit het mooiste kan oplossen. Er zit hier een deurtje naar de knieschot ruimte. Ik heb die deur al ingekort, zodat deze nu gelijk loopt met de plint (van 12 cm). Anders heb je een kortere plint halverwege en dat was niet mooir.

Echter heeft iemand een idee hoe ik de wandpanelen het mooiste kan plaatsen? De deur moet natuurlijk wel open kunnen. Het meest voor de hand liggende (in mijn ogen) was om het linker en rechter paneel (waar de scharnieren zitten van het deurtje) versterk te zagen (45 graden), zodat wanneer je het deurtje open doet dat panelen elkaar niet in de weg zitten en in het meest optimale geval in elkaar "vallen".

Dat idee is natuurlijk mooi, echter als ik dat verstek zaag (45 graden), dan zal je het witte piepschuim gaan zien. Ik kan dit natuurlijk eventueel verven, maar het zal niet heel mooi zijn en behoorlijk afwijkend zijn. Maar goed, dat is de mooiste oplossing in mijn ogen. Eventueel dit dan zwart verven ofzo.

Een andere oplossing waar ik aan dacht, was om ze gewoon recht te laten alleen dan 2 cm speling tussen beide wandpanelen (rond de scharnieren) te laten en dit dan eventueel zwart verven. Ook niet echt een oplossing.

Misschien dat iemand anders nog een beter idee heeft of een andere suggestie. Zoals gezegd ik ben geen ervaren klusser, dus wellicht dat ik een "simpele" of betere oplossing over het hoofd zie, die jullie wel zien. ;-)

De panelen hebben de volgende afmetingen (LxBxD): 100 x 50 x 2 cm. De wandpanelen zijn van EPS (polystereen) met aan de voorkant een steen motief met zand of steengruis erop.

Volgens mij heb ik alles wel zo'n beetje goed vermeld, zo niet, dan hoor ik het graag. Voor vanavond kap ik er even mee.

Alvast bedankt voor jullie input!

Groet,
Michel


PS: Let niet op de rommel... Vrouwlief heeft dit al meer dan genoeg aangegeven. :S

knieschot_deur.png knieschot_deur_half_open.png knieschot_deur_helemaal_open.png wandpanelen_muur_klaar.png
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik zou andere scharnieren op het deurtje zetten, zodat het draaipunt verder de kamer in komt. Zoek op kantelaafscharnieren, dan zie je wat ik bedoel.
 

HHawk

  • #3
Beste Walker,

Als eerste bedankt. Ik kende dit niet, maar ik snap de functie ervan. Maar ik vermoed dat dit niet zo gemakkelijk zal gaan. De huidige scharnieren zitten in de deur zelf verwerkt alsook in balk.

Dus in dat geval zal ik eerst de oude scharnieren weg moeten slijpen met een haakse slijper ofzo. En dat zie ik ook nu weer niet zitten.

Heb nog een paar foto's toegevoegd, maar denk dat ik toch één van de eerste 2 opties moet gaan gebruiken. Ga straks wel naar de action om goedkope acrylverf te halen (zijn de kosten niet). En dan thuis ga ik de beide kanten wel verstek zagen en vervolgens met zand en verf aan de slag. Want een witte piepschuim zijkant is ook niks. Denk dat dat nog het meest werkbare is voor mij.

deur_knieschot_001.jpg deur_knieschot_002.jpg deur_knieschot_003.jpg deur_knieschot_005.jpg deur_knieschot_006.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu